Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 11

Atkirtis Latvijos veterinarams: lietuviai lietuviškose dešrose arklienos nerado

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) praneša neradusi arklienos lietuviškose šaltai rūkytose ir vytintose dešrose. Septyni UAB „Grimeda“ (Džiaugėnai, Šilalės raj.) dešrų mėginiai buvo ištirti, kai šios įmonės gaminiuose arklienos DNR rado latvių specialistai.
Dešra
Dešra / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Tačiau Latvijos maisto ir veterinarijos tarnyba atsisako atlikti pakartotinį arbitražinį šalto rūkymo dešros DNR tyrimą. VMVT dėl neteikiamos informacijos neturi galimybės paimti tos pačios gamybos partijos rinkoje esančio produkto, kuriame buvo nustatyta arklių DNR, pavyzdžio ir galutinai išsklaidyti arba patvirtinti arklių DNR nustatymo lietuviškoje dešroje faktą.

Taip pat kaimyninės šalies tarnyba vis dar nepateikė oficialios informacijos apie arklienos DNR nustatymą UAB „Grimeda“ šalto rūkymo dešroje nei Lietuvos valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai, nei Europos Komisijai skubių pranešimų apie neaugų maistą ir pašarus sistemai (RASFF).

Latvijos maisto ir veterinarijos tarnyba per RASFF sistemą informavo Europos Komisiją apie rūkytą dešrą parmezano „Noo cepeskungs“ iš Estijos, kurioje patvirtinta arklių DNR – 10 proc. „VMVT jau atlieka tikrinimą, ar estiška produkcija, kurioje buvo nustatyta arklių DNR, nebuvo įvežta į Lietuvą“, – komentavo VMVT Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėjas Deividas Kliučinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius