Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 21

Atleista skandalingai pagarsėjusi Kuršėnų meno mokyklos direktorė

Antradienį skandalingai pagarsėjusi Kuršėnų meno mokyklos direktorė Donvina Savickienė buvo atleista iš pareigų. Šiaulių rajono savivaldybė jai išmokės nemenko dydžio piniginę kompensaciją už nepanaudotas kasmetines atostogas ir keturių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio išeitinę išmoką.

Prašymą patenkino

Piktnaudžiavimu tarnyba, sukčiavimu, pinigų pasisavinimu, apgaulinga buhalterija ir dokumentų klastojimu įtariama Kuršėnų meno mokyklos direktorė D. Savickienė, nepaisydama kritusių įtarimų, iki pat birželio mėnesio pabaigos vadovavo minėtai mokyklai. Galiausiai mokyklos vadovė pasiėmė nedarbingumo lapelį, nes susilaužė riešą. Dėl šios priežasties darbo sutartį Šiaulių rajono savivaldybė su ja nutraukė tik antradienį.

„Iš tiesų šiandien D. Savickienė buvo atleista iš pareigų. Jai šalių susitarimu pagal Tarybos sprendimą bus išmokėtos kompensacijos. Konkrečios pinigų sumos aš nežinau“, – antradienį „Šiaulių naujienoms“ sakė Šiaulių rajono savivaldybės meras Algimantas Gaubas.

Primename, kad birželio mėnesio pabaigoje posėdžiavusi Šiaulių rajono savivaldybės taryba po ilgų diskusijų sutiko patenkinti D. Savickienės prašymą, kad būtų išmokėta piniginė kompensacija už nepanaudotas kasmetines atostogas ir keturių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio išeitinė išmoka. Tiesa, šis klausimas sukėlė aršias tarybos narių diskusijas. Stovykla pasidalijo į dvi dalis. Vieni teigė, kad moters prašymą reikia nedelsiant patenkinti. Tuo metu kiti gynė savo nuomonę teigdami, kad toks sprendimas būtų neetiškas, nes šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas dėl netinkamo D.Savickienės elgesio. Valdininkai baiminosi dėl to, kad šis skandalas nuskambėjo per visą Lietuvą.

Už mokyklos vairo – nauja vadovė

Nuo antradienio Kuršėnų meno mokyklos direktorės pareigas laikinai pradėjo eiti Danutė Lotiukienė. „Pagal įstatymus, ji priimta ne ilgesniam nei vienerių metų laikotarpiui. Tačiau manau, kad per pusmetį šie reikalai bus išspręsti ir konkurso būdu bus išrinktas naujas mokyklos vadovas“, – komentavo A. Gaubas.

Šiuo metu Kuršėnų Stasio Anglickio pagrindinei mokyklai vadovaujanti D. Lotiukienė tikino, kad naujų iššūkių nebijo, nes turi tokio pobūdžio darbo patirties. Paklausta, kaip vertina S. Savickienės darbą, nauja vadovė buvo konkreti.

„Nenorėčiau vertinti dabar tebedirbančios direktorės darbo. Jei kolektyve yra susiskaldymas, galima teigti, kad ji gerai neatliko penkių vadovo funkcijų – planavimo, organizavimo, motyvavimo, koordinavimo ir kontrolės“, – po Tarybos posėdžio sakė ji.

Anksčiau Šiaulių rajono savivaldybė planavo reikšti civilinį ieškinį dėl buvusios mokyklos vadovės biudžetui galimai padarytos 16 tūkst. litų žalos. „Teisiniai dalykai dėl D. Savickienės prasidės rugsėjo mėnesį. Mes jau kreipėmės į teismą, prašėme bylos. Vienu žodžiu, viskas vyks lygiagrečiai. Prokuratūra ar mes pareikšime ieškinį, ar ne, kaltinimus nagrinės. Bet aišku, mes tame procese dalyvausime. Kadangi šiuo metu dar tebevyksta ikiteisminis tyrimas, pirmiausia reikia sulaukti teismo sprendimo, kuris numatytų, kad ta žala mums iš tiesų buvo padaryta“, – sakė A. Gaubas.

Lavina kaltinimų

Primename, kad šių metų balandžio 30 dieną Šiaulių apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurią tyrė Šiaulių apskrities VPK Nusikaltimų tyrimo biuro Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai. Nusikalstamų veikų padarymu kaltinami 6 Šiaulių rajono Kuršėnų meno mokykloje dirbantys pedagogai bei mokyklos direktorė.

Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas informavo, kad didžiausius kaltinimus teisme teks atremti mokyklos direktorei – dėl sukčiavimo, turto pasisavinimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo. Įtariama, kad ji, susitarusi ir veikdama kartu su keliais mokyklos pedagogais, duodama jiems neteisėtus nurodymus, klastojo darbo apskaitos žiniaraščius, individualaus darbo su mokiniais dienynus ir pasisavino daugiau kaip 16 tūkst. litų, mokyklai skirtų iš Šiaulių rajono savivaldybės administracijos biudžeto.

Direktorė įtariama apgaule savo naudai įgijusi turtą – nustatyta tvarka pagal grynųjų pinigų priėmimo kvitą neįnešė į Kuršėnų meno mokyklos specialiosios programos sąskaitą ir neįtraukė į mokyklos apskaitą 4 500 litų, kurie buvo surinkti iš mokyklos pedagogų ir moksleivių, vykusių į tarptautinį chorų konkursą Lenkijoje.

Mokyklos vadovei teisme teks aiškintis ir dėl į sąskaitą neįneštų 3 tūkst. litų, kurie buvo surinkti mokyklos jubiliejui, bei pasisavintų mokyklai jubiliejaus proga įteiktų dovanų. Jai gresia nemalonumai ir dėl pasisavinimo 13,5 tūkst. litų, kurie buvo surinkti prieš jaunųjų choristų išvyką į Čekiją ir neįnešti į mokyklos sąskaitą, taip pat dėl neteisėto artimos giminaitės įdarbinimo. Numatoma, kad artimiausias teismo posėdis įvyks rugsėjo mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius