Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 23

Atmestas Laimutės Stankūnaitės atskirasis skundas dėl priteisto laikino išlaikymo jos dukrai

Panevėžio apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjų kolegija atmetė Laimutės Stankūnaitės atskirąjį skundą dėl Kėdainių rajono apylinkės teismo lapkričio 12 d. nutarties, kuria buvo iš dalies patenkintas N.Venckienės prašymas dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo.
Laima Stankūnaitė
Laima Stankūnaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip rašoma Panevėžio apygardos teismo pranešime, Kėdainių rajono apylinkės teisme buvo nagrinėjama civilinė byla pagal pareiškėjos L.Stankūnaitės prašymą dėl jos dukters gyvenamosios vietos nustatymo su motina L.Stankūnaite.

N.Venckienė Kėdainių teismui pateikė priešieškinį, kuriuo prašė neterminuotai apriboti L.Stankūnaitės motinos valdžią dukrai, nustatyti mergaitės gyvenamąją vietą su N.Venckiene, priteisti mergaitei išlaikymą po 200 litų kas mėnesį iki pilnametystės, taip pat taikyti laikinąsias apsaugos priemones: uždrausti L.Stankūnaitei matytis su dukra ir priteisti iš L.Stankūnaitės laikiną išlaikymą dukrai po 200 litų kas mėnesį iki sprendimo šioje byloje priėmimo dienos.

Kėdainių rajono apylinkės teismas lapkričio 12 d. nutartimi taikė laikinąsias apsaugos priemones, t.y. priteisė mažametei laikiną išlaikymą po 200 litų, mokamų periodinėmis išmokomis, kas mėnesį iki teismo sprendimo priėmimo dienos. Laikino išlaikymo lėšų tvarkytoja skyrė mergaitės globėją N.Venckienę.

L.Stankūnaitė atskiruoju skundu Panevėžio apygardos teismui prašė panaikinti Kėdainių rajono apylinkės teismo nutarties dalį, kuria buvo iš jos priteistas laikinas išlaikymas jos dukrai. L.Stankūnaitė savo prašymą motyvavo tuo, kad šiuo metu jai yra taikoma policijos apsauga, todėl ji neturi galimybės dirbti, gauti pajamų ir teikti išlaikymą savo nepilnametei dukrai.

Panevėžio apygardos teismas, nagrinėdamas atskirąjį skundą, kritiškai vertino tokį L.Stankūnaitės argumentą. Atmesdamas skundą teismas darė išvadą, kad L.Stankūnaitė, ieškiniu prašydama nustatyti dukters gyvenamąją vietą su ja, turi realią galimybę materialiai išlaikyti dukrą.

Teisėjų kolegija nurodė, kad Lietuvos Respublikos civiliniame kodekse yra įtvirtinta tėvų pareiga išlaikyti nepilnamečius vaikus. Ši pareiga neišnyksta nepriklausomai nuo to, ar jie dirba ir gauna pajamų, ar ne, taip pat ir tuo atveju, kai vaikams yra nustatyta laikinoji globa ir vaikai gyvena pas globėjus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius