-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 17

Atnaujinamas eismas tiltu per Molainos upę Panevėžio rajone

Penktadienį, darbo dienos pabaigoje transporto eismui atidaromas tiltas per Molainos upę Panevėžio rajone ties Molainių gyvenviete. Šis valstybinės reikšmės krašto kelio Kėdainiai-Krekenava-Panevėžys 52,2 kilometre esantis tiltas dėl avarinės būklės buvo uždarytas nuo rugsėjo 5 dienos, teigiama išplatintame pranešime.

„Senos tilto konstrukcijos jau demontuotos, padaryta iškasa naujoms konstrukcijoms montuoti, išvalytas ir sustiprintas upės dugnas, sumontuota surenkama metalinė pralaida, įrengta nauja kelio konstrukcija, sustiprinti upės šlaitai. Tiltu jau bus galima važiuoti”, – sakė AB „Panevėžo keliai“ atstovė ryšiams su visuomene Rasa Čepienė.

Asfalto danga ant tilto bus klojama etapais, nenutraukiant automobilių eismo. Pagal projektą ant tilto numatyta pakloti viensluoksnę 6 centimetrų storio asfalto dangą.

AB „Panevėžio keliai“ tilto per Molainos upę rekonstrukciją vykdo vadovaujantis rangos darbų sutartimi su Lietuvos automobilių kelių direkcija prie LR Susisiekimo ministerijos.

Pagal projektą rekonstrukcijos darbus buvo planuota vykdyti nestabdant eismo, tačiau demontavus vieną tilto pusę paaiškėjo, kad nedemontuota tilto dalis, kuria vyksta eismas, dėl fizinio nusidėvėjimo ir automobilių sukeliamos vibracijos eismui yra nesaugi. Siekiant užkirsti kelią galimai nelaimei buvo priimtas sprendimas uždrausti eismą tiltu visiškai.

Įvertinus šios kelio Kėdainiai–Krekenava–Panevėžys atkarpos svarbą eismo organizavimui, buvo siekiama kaip galima greičiau sustiprinti tiltą, kad būtų galima atnaujinti eismą.

Tiltas per Molainos upę yra sąlyginai nedidelis. Jo ilgis – 5 metrai, plotis – 8 metrai. Pagal sutartį tiltas turi būti rekonstruotas jį pakeičiant metaline pralaida, kas ir yra padaryta. Rekonstrukcija turėtų būti baigta iki 2010 metų lapkričio. Sutarties vertė – 469 tūkst.Lt (su PVM ir užsakovo rezervu).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius