Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 20

Atnaujintas Druskininkų policijos komisariatas sistemos skaudulių nepaslėpė

Daugiau nei 1,5 mln. litų kainavusi Druskininkų policijos komisariato pastato renovacija nepaslėpė vietos teisėsaugos skaudulių.
Renovuoto Druskininkų policijos komisariato pastato atidarymo iškilmės
Renovuoto Druskininkų policijos komisariato pastato atidarymo iškilmės / Romo Sadausko-Kvietkevičiaus nuotr.

Kaip penktadienį iškilmingame renovuoto pastato atidaryme konstatavo generalinis policijos komisaras Saulius Skvernelis, Druskininkų policijos komisariate net 11-a darbuotojų etatų iš esamų 68-ių – neužimti.

„Kreipiuosi viešai per žurnalistus – kas turite aukštąjį išsilavinimą, ateikite dirbti į Druskininkų policiją. Pradžiai atlyginimas – nuo 1500 litų“, – sakė S.Skvernelis.

Trūksta Druskininkuose ne tik policijos pareigūnų. Renovuotasis komisariato pastatas – iki šiol ir be vadovo. Prieš kurį laiką buvusiam Druskininkų policijos komisariato viršininkui Alvydui Jurgelevičiui pakilus karjeros laiptais, jau kurį laiką Druskininkų policijai vadovauja tik laikinai į šias pareigas skiriami pareigūnai.

Šventė miestui ar įprastas reikalas?

Į iškilmingą renovuoto policijos komisariato pastato atidarymą penktadienį į Druskininkus atvyko pats Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkė druskininkietė Kristina Miškinienė, Alytaus vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Česlovas Mulma, renovacijos darbus atlikusios statybų bendrovės „Dzūkijos statyba“ direktorius Alvydas Raguckas, vidaus reikalų viceministras Žymantas Pacevičius, Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas, šalies policijos komisariatų vadovai, vietos politikai, miestelėnai, žurnalistai.

„Šiandien džiugi šventė visam Druskininkų miestui. Man malonu matyti, kad gerėja pareigūnų darbo sąlygos, kad policijai skiriamos lėšos naudojamos efektyviai“, – sakė šalies Vyriausybės vadovas A.Butkevičius.

Tuo tarpu generalinis policijos komisaras S.Skvernelis pusiau juokais iškilmes pavadino įprastu reikalu. Šalies policijos vadovas pasidžiaugė, kad sėkmingai bendradarbiaujant su Vyriausybe per šiuos metus atnaujintas jau ketvirtasis šalies policijos komisariatas. Dar keletas pastatų laukia renovacijos pabaigtuvių artimiausiu metu.

„Komisariatų, kurie savo pastatų išvaizda labiau priminė landynes, artimiausiu metu nebeliks. Laikomės nuostatos, kad lėšas turime naudoti ne į naujų policijos komisariatų statybas, bet į esamų renovaciją ar policijos reikmėms pritaikant kitus visuomeninės paskirties pastatus, esančius šalies savivaldybėse“, – sakė S.Skvernelis.

Renovacija – per penkis mėnesius

Vos per penkis mėnesius (dviem mėnesiais anksčiau nei buvo planuota) bendrovės „Dzūkijos statyba“ statybininkai atliko pastato išorės ir vidaus remonto darbus. Apšiltintas pastato išorės fasadas, atnaujinti viduje esantys kabinetai.

Lėšos Druskininkų policijai – 1 570 902,29 lito – komisariato pastato renovacijai buvo skirtos iš valstybės biudžeto investicinių lėšų.

„Mano miestas gražėja, o kartu gerėja čia dirbančių pareigūnų darbo sąlygos“, – sveikindama susirinkusius penktadienį sakė parlamentarė K.Miškinienė.

Premjeras priekaištavo žurnalistams

Penktadienį Druskininkuose vykusiose renovuoto vietos policijos komisariato atidarymo iškilmėse dalyvavęs Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius gyrėsi sėkmingai įgyvendinta saugaus eismo prevencijos programa. Anot premjero, sėkmingo bendradarbiavimo su generaliniu policijos komisaru Saulium Skverneliu rezultatas – stipriai sumažėjęs žuvusiųjų keliuose aukų skaičius Lietuvoje.

15min.lt paprašius patikslinti, kaip tokios viešos pagyros atitinka Europos Sąjungos statistiką, pagal kurią Lietuva – viena pirmaujančių pagal žuvusiųjų keliuose skaičių, Vyriausybės vadovas nesutriko ir, gelbstint generaliniam policijos komisarui, pateikė statistiką: 2006-aisiais metais Lietuvoje per metus keliuose žūdavo 1200 žmonių, 2013-aisiais – 250. Tiesa, ir šis skaičius Lietuvai garantuoja vieną žemiausių vietų karo keliuose aukų lentelėje.

„Mes, lietuviai, nemokame džiaugtis pozityviais dalykais“, – žurnalistams spaudos konferencijoje priekaištavo A.Butkevičius. Pasak Lietuvos socialdemokratų partijos vadovo, per visą Lietuvos pirmininkavimo Europos sąjungai pusmetį žurnalistai „nei karto pirmame puslapyje neparašė pozityvių dalykų“.

Vietos merui – ir liaupsės, ir namų darbai

Nors po išklmingos pastato atidarymo ceremonijos vykusioje A.Butkevičiaus ir S.Skvernelio spaudos konferencijoje primygtinai buvo prašoma žurnalistų klausti tik apie policijos sistemos reikalus, susitikime neišvengta ir vietos politinių aktualijų.

Iš vakaro prieš atvykstant Premjerui, Druskininkų politinė opozicija, menininkai bei verslininkai išplatino viešą kreipimąsi į Prezidentę Dalią Grybauskaitę, A.Butkevičių bei S.Skvernelį, teigdami, kad „pastaraisiais metais Druskininkų savivaldybėje, valdant socialdemokratų partijai su partijos pirmininko pavaduotoju bei kurorto meru Ričardu Malinausku priešakyje, susiklostė demokratinės valstybės principų neatitinkanti politinė, ekonominė ir socialinė padėtis“.

Pasak pareiškėjų, kitaip mąstančiųjų ir viešai reiškiančių savo nuomonę asmenų atžvilgiu vykdomas psichologinis, politinis, ekonominis bei teisinis persekiojimas. Išskirtinį dėmesį Druskininkų vadovybei bei jos „teisinėms iniciatyvoms“, esą, rodo ir teisėsaugos struktūros.

„Buvęs STT (Specialiųjų tyrimų tarnybos – aut. past.) vadovas, dabar einantis Vidaus reikalų viceministro pareigas Žymantas Pacevičius – dažnas savivaldybės renginių svečias praeityje ir šiuo metu, Druskininkų savivaldybės administracijos direktorės vyras – Alytaus VPK komisaro pavaduotojas Alvydas Jurgelevičius, su savivaldybės administracija susijęs ir Druskininkų miesto apylinkės prokuroras Antanas Baranauskas. Mokesčių mokėtojų lėšomis leidžiamas Druskininkų valdžios propagandinis leidinys „Mano Druskininkai“ sąmoningai norint sužlugdyti nepriklausomą regioninę žiniasklaidą, naudojamas kaip savivaldybės valdžios įrankis politiniam, ekonominiam susidorojimui, politinei savireklamai, siekiant klaidinti gyventojus, tai yra esamus ir būsimus rinkėjus. Vietinė spauda iškelia daug galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi atvejų ir įstatymų pažeidimų savivaldybės vadovų veikloje, tačiau atitinkamos teisėsaugos institucijų reakcijos į šiuos pažeidimus pasigendame“, – teigiama pranešime.

Dėl Druskininkų savivaldybės leidžiamo leidinio „Mano Druskininkai“ spaudos konferencijoje paklaustas A.Butkevičius patikino „turėjęs rimtą pokalbį su meru (R.Malinausku – aut. past.), ir jis mane patikino, kad mokesčių mokėtojų lėšos tam leidiniui daugiau nebus naudojamos“.

„Aš pasakiau, kad neturi būti leidžiama ir tos įstaigos, berods, Švietimo centro, pajėgomis, ir mane patikino, kad viskas bus sutvarkyta“, – teigė Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas A.Butkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius