Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 29

Atnaujintas keleivinis transportas ir siūlymai kompensuoti kelionės išlaidas į darbą

Trečiadienį Ministrų kabinetui pristatydamas praėjusių metų Darbo jėgos migracijos šalies viduje skatinimo programos 2008-2010 metų ataskaitą, socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Jonas Dagys pabrėžė, kad reikšmingiausi darbai atlikti viešojo keleivinio transporto sektoriuose ir skatinant gyventojų užimtumą darbo rinkoje.
Rimantas Jonas Dagys – socialinės apsaugos ir darbo ministras
Rimantas Jonas Dagys – socialinės apsaugos ir darbo ministras / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Itin svarbūs darbai nuveikti siekiant paskatinti gyventojų užimtumą darbo rinkoje. Tuo tikslu buvo parengti Užimtumo rėmimo įstatymo pakeitimai, kuriems, beje, praeitą trečiadienį Vyriausybės posėdyje jau pritarta.

Viena iš siūlomų naujovių – bedarbiams, kuriems nebus pasiūlyta tinkama darbo vieta arti namų, valstybė kompensuos iki 3 mėnesių kelionės į darbą ir atgal išlaidas. Projekte siūloma išlaidas kompensuoti tada, kai buvęs bedarbis tolimojo ar vietinio (priemiestinio) susisiekimo autobusais, traukiniu ar nuosavu transportu turi pasiekti darbo vietą, esančią toliau nuo namų. Kompensaciją numatoma mokėti iki pusės metų, kai išlaidos kelionei viršija 20 proc. atlyginimo ir jis yra mažesnis už 2 minimalius mėnesinius atlyginimus (MMA), tai yra 1600 litų.

„Šie nauji nuostatai – nemaža paspirtis darbo neturintiems žmonėms, kuriems darbo biržos darbuotojai galės pasiūlyti darbo vietą tolėliau nuo namų“, – sakė ministras R.J.Dagys.

Įgyvendinant Darbo jėgos migracijos šalies viduje skatinimo programą, pernai atnaujintas ir viešojo keleivinio transporto priemonių parkas. Šiam projektui panaudotos Europos Sąjungos struktūrinės paramos lėšos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius