-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2008 11 19

Atokesnės gatvės skendi tamsoje

Atokesnių Vilniaus mikrorajonų gatvių apšvietimas miesto savivaldybei – ne prioritetas. Dėl to miegamuosiuose rajonuose gyvenantys vilniečiai vakarais namo priversti eiti tamsiomis gatvėmis. Savivaldybė apšvietimą vilniečiams siūlo įsivesti patiems.
Pilaitėje esančioje Stalupėnų gatvėje gyventojams nėra nei šaligatvių, nei gatvės apšvietimo.
Pilaitėje esančioje Stalupėnų gatvėje gyventojams nėra nei šaligatvių, nei gatvės apšvietimo. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Švietimas

Pilaitės mikrorajone Stalupėnų gatvės atkarpa nuo prekybos centro „Pupa“ iki gyvenamųjų namų yra neapšviesta. Gyventojai skundžiasi, kad čia nėra ir šaligatvių.

„Baisu pagalvojus, kas gali atsitikti, kai tamsoje vaikai eina iš mokyklos arba kad ir suaugę eina į parduotuvę judriu ir vingiuotu keliu“, – „15min“ skundėsi Natalija Ratkevičienė.  Anot jos, „didelis stresas“ ne tik eiti šia tamsia gatve, bet ir vairuojant ko nors nepartrenkti.

„Šioje vietovėje namai statomi jau gerą 10-metį, tačiau apšvietimu ir gyventojų saugumu miesto savivaldybė pasirūpinti nesugeba“, – piktinosi moteris.

Kiti prioritetai

Sostinės apšvietimu besirūpinančios bendrovės „Vilniaus gatvių apšvietimo elektros tinklai“ Prioritetas teikiamas miesto centrui. Kai žmonės prašo apšviesti vietinės reikšmės keliukus, jiems primename, kad yra ir svarbesnių dar neapšviestų kelių, – sakė S.Valickas. direktorius Juozas Bartkevičius teigė, kad įmonė nėra atsakinga už apšvietimo įrengimą.

„Mes rūpinamės jau esamo miesto apšvietimo priežiūra ir remontu, o kur statyti naujus elektros stulpus priklauso nuo savivaldybės sprendimo“, – sakė J.Bartkevičius.

Tuo metu savivaldybės darbuotojai skundžiasi, kad „viskam apšviesti“ neužtenka lėšų.  „Prioritetas teikiamas miesto centrui. Kai žmonės prašo apšviesti vietinės reikšmės keliukus, jiems primename, kad yra ir svarbesnių dar neapšviestų kelių“, – pripažino savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Saulius Valickas.

Pasak jo, miestiečiai, nenorintys „klaidžioti tamsiu keliu“, galėtų inicijuoti savo bendruomenę, kad ši užsiimtų apšvietimo įrengimu.  „Savivaldybė tokiais atvejais gali padengti pusę išlaidų“, – tikino S.Valickas.

Savivaldybės Komunalinio ūkio poskyrio vyriausiasis specialistas Vytautas Tumasonis sakė, kad šviesos įvedimo kaina priklauso nuo sistemos sudėtingumo, nuo jau esamų tinklų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius