Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 25

Atostogauti pradedantis premjeras A.Kubilius dviračiu iškeliaus į Baltarusiją

Nuo pirmadienio atostogauti pradedantis Lietuvos premjeras Andrius Kubilius sekmadienį sės ant dviračio ir iškeliaus į žygį istoriniais Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės (LDK) keliais Baltarusijoje.
Premjeras A.Kubilius atidaro dviračių sezoną.
Premjeras A.Kubilius atidaro dviračių sezoną. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kartu su premjeru ir jo žmona Rasa pedalus mins du A.Kubiliaus vadovaujamo Ministrų kabineto nariai – ūkio ministras Dainius Kreivys bei socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas, prie jų prisidės kai kurie Seimo nariai.

Žygio dalyviai Baltarusijoje ketina aplankyti istoriškai Lietuvai svarbias ir artimas vietas, planuoja apžiūrėti LDK pilis ir kitus istorinius paminklus, susitikti su Baltarusijoje gyvenančiais lietuviais bei jų bendruomenėmis, aplankyti lietuvišką mokyklą Rimdžiūnuose.

Premjeras ir žygeivių komanda per savaitę planuoja numinti daugiau nei 700 kilometrų, aplankyti Lydą, Naugarduką, Mirą, Nesvyžių, Alšėnus, Krėvą, Ašmeną, lietuvių bendruomenes Gervėčiuose ir Rimdžiūnuose.

„Šiemet ketiname pravažiuoti Lietuvos ir Baltarusijos bendros ir turtingos istorijos Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštijoje keliais, aplankyti ten gyvenančius lietuvius“, – pranešime cituojamas premjeras.

Anksčiau skelbta, jog per dviračių žygį numatyti ir premjero susitikimai su kaimyninės Baltarusijos valdžios atstovais.

A.Kubiliaus žodžiais, Lietuvą ir Baltarusiją sieja ne tik geografinė kaimynystė bei LDK istorija, bet ir bendras buvimas Europos kontinente.

„Galime ir turime padrąsinti Baltarusiją gravituoti ir artėti arčiau Europos vertybių. Nuo to, kaip tai vyks, priklausys ir mūsų ateitis, įskaitant energetinį saugumą – čia turime matyti bendrus iššūkius ir kartu ieškoti būdų, kaip juos išspręsti“, – sako Vyriausybės vadovas.

Po šios kelionės premjeras atostogaus privačiai, tačiau ir vėl – ant dviračio.

Ministrą pirmininką atostogų metu – nuo liepos 26 iki rugpjūčio 20 dienos – laikinai pavaduos finansų ministrė Ingrida Šimonytė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius