-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 02

Atsirado 7 mln. eurų laimėjęs kaunietis: pusę sumos jis atiduotų už 10 gyvenimo metų

Jau trejus metus pensininkas. Inteligentiškas ir pasitempęs. Vilkintis džinsus, mėlynus marškinius ir juodą švarką. Gražiai įdegęs, pilna burna baltų dantų. Žilagalvis. Ir labai paslaptingas – štai koks yra prieš kelias savaites 7 mln. 643 tūkst. eurų arba daugiau kaip 26 mln. litų loterijoje „Eurojackpot“ laimėjęs kaunietis. Tiesa, gimė jis ne šiame mieste, tačiau jame gyvena nuo 1960-ųjų.
7 mln. 643 tūkst. eurų arba daugiau kaip 26 mln. litų – didžiausias kada nors Lietuvoje laimėtas loterijos prizas.
7 mln. 643 tūkst. eurų arba daugiau kaip 26 mln. litų – didžiausias kada nors Lietuvoje laimėtas loterijos prizas.

Inžinerinį išsilavinimą turintis vyriškis labai saugo savo tapatybę, todėl neatskleidė nei vardo, nei juo labiau pavardės, nei tikslaus amžiaus.

Kauniečiams, būriais traukusiems į parduotuvę, kur buvo nupirktas laimingasis bilietas, ir besižvalgiusiems vienas į kitą, girdi, galbūt tai tu esi tas laimėtojas, vyriškis sako: „Tai nėra mano parduotuvė. Užsukau važiuodamas pro šalį nusipirkti maisto produktų.“

Jei atmintis neapgauna, loterijose jau 25 metus dalyvaujantis vyras paėmė paskutinį „Eurojackpot“ bilietą.  

„Pagalvojau: „Jūs brokinat – tai aš pasiimsiu“, – šypteli.

Pirma naktis – atmerktomis akimis

Vyras labai mėgsta knygas, namuose turi didžiulę biblioteką. Skaito ir nuotykių literatūrą, ir detektyvus, ir vadinamąją populiariąją psichologiją. Prieš trejus metus į jo rankas pateko knyga apie minčių galią. Ją perskaitęs vyras ėmė įsivaizduoti, kad loterijoje jis jau laimėjo – tą mintį puoselėjo kelerius metus ir štai – ji iš tikrųjų materializavosi.

Kaunietis labai išlaikytas, todėl pranešti, kad tai jis yra didžiausio Lietuvoje laimėto prizo savininkas, neskubėjo. Laimingąjį bilietą saugojo indaujoje ir kiek didesnį jaudulį jautė tik pirmąją naktį.

„Ją taip ir praleidau atmerktomis akimis“, – neslepia. Tačiau labai greitai suėmė save į nagą ir nusprendė – nėra reikalo nervintis anksčiau laiko. Kai pinigus turės savo sąskaitoje, tada ir galvos, ką su jais veikti.

„Kai suma maža, gali greitai visko prisigalvoti, o kai tokia didelė – čia jau yra problema. Anksčiau galvodavau, kad išlošęs leisčiausi į kruizą aplink pasaulį, bet žmona to nelabai norėjo. O dabar jau esu likęs vienas, tai kruizas visai neįdomus tampa. Knygų tiek irgi neprisipirksi – nebent visą knygyną“, – svarstė milijonierius.

Vaikams praneš per Tėvo dieną

Jis neslėpė užauginęs pora vaikų, abu baigę aukštuosius, abu gyvena Lietuvoje ir yra šios šalies patriotai. Pranešti vaikams apie laimėjimą jis ketina per Tėvo dieną.

Ar finansiškai padės ir kitiems giminaičiams? „Be kalbos! Numirsiu – vis tiek susipeš, tai geriau jau pats“, – juokėsi, tačiau surimtėjęs pripažino: dideli pinigai – didelis iššūkis. Bus įdomu pažiūrėti, kaip su juo susidoros giminės ir artimieji.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Loterija „Perlas“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Loterija „Perlas“

„Pažiūrėsim, kokia reakcija bus. Su dideliais pinigais sunku, gana skaudus dalykas. Minčių yra visokių, bet reikia tartis su specialistais. Investuoti, kažką reikės daryti. Vien malonumams tiek neišleistum“, – kalbėjo laimėtojas.

Galimybės išvykti gyventi į užsienį jis nesvarsto – ten laimės nerastų. „Nors, žinoma, būtų įdomu. Atsiunti vaikams telegramą, kad tapai milijonierius, ir sakai: „Atvažiuokit, truputį duosiu“, – nusikvatojo vyras.

Už pusę sumos parduotų dešimtmetį

Pastaruosius 25 metus jis vairuoja vokiškus automobilius. Dabartiniam – maždaug 10–11 metų: „Geras ir patogus, bet, kai tiek pinigų yra, tai sau malonumą padarysiu – atsinaujinsiu.“

Minčių yra visokių, bet reikia tartis su specialistais. Investuoti, kažką reikės daryti. Vien malonumams tiek neišleistum.

Šviežias milijonierius sakė dar neįsijautęs į turtuolio vaidmenį. Maža to, neslepia, kad būtų buvę geriau loterijoje laimėti anksčiau.

„Už pusę sumos iš karto atiduodu dešimt metų!“ – pareiškė. Bet turbūt prisiminęs, kad mintys materializuojasi, pridėjo: „Nereikia juokauti: dar ateis kas – ir pasiūlys.“

Iki tol loterijose daugiausiai jis yra laimėjęs apie 150 litų. Nors dabar jau nieko netrūks, lošti ketina ir toliau: „Reiks skolą kitiems bent po truputį atiduoti, juk tai solidarus žaidimas.“

Tačiau į kazino su laimėjimu kaunietis tikrai neis: „Esu azartiškas su protu.“

Pranašiškų sapnų prieš laimėjimą jis nesapnavo. O jo maniją loterijoms vaikai tyliai pašiepdavo. „O dabar juoksis tas, kas juokiasi paskutinis“, – šyptelėjo vyras.

Laimėtojas įsitikinęs, kad jo gyvenimas aukštyn kojomis neapvirs ir tekės įprasta vaga.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Loterija „Perlas“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Loterija „Perlas“

„Gal reikia skelbti konkursą idėjoms, kaip išleisti milijoną?“ – pasvarstė laimėtoją į Vilnių atvežęs bičiulis.

„Tai gal jau geriau nuotakų konkursą“, – nuskambėjo replika.

Milijonierius tik skaniai sukrizeno ir gurkštelėjo šampano. Kas žino, kas sukasi jo galvoje.

Didžiausias prizas Lietuvos istorijoje

Gegužės 15-osios vakarą išriedėję loterijos „Eurojackpot“ kamuoliukai sėkmę nulėmė žmogui, loterijos bilietą pirkusiam Kaune, Kuršių gatvėje įsikūrusioje parduotuvėje „Iki“.

Atsiunti vaikams telegramą, kad tapai milijonierius ir sakau: „Atvažiuokit, truputį duosiu.“

Laimingasis žaidė su kompiuterio parinktais skaičiais. Jis atspėjo penkis pagrindinius ir vieną papildomą skaičių ir kartu su dar dviem žaidėjais iš Ispanijos ir Vokietijos pasidalino rekordiškai išaugusį antrąjį „Eurojackpot“ prizą – daugiau kaip 22 milijonus 930 tūkstančių eurų.

Atsiėmęs savo laimėjimo dalį, lietuvis savo sąskaitą papildys 7 643 519,60 Eur. Tai bus didžiausias kada nors išmokėtas laimėjimas Lietuvos loterijų istorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius