Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 26

Atsiskaitymas už kelionę Vilniaus troleibusais ir autobusais – ir išmaniuoju telefonu

Nuo šiol Vilniuje važiuojant viešuoju transportu, atsiskaityti už keliones bus galima paprasčiau – išmaniuoju telefonu. Ketvirtadienį ryte vykusioje spaudos konferencijoje, buvo pristatyta patogi alternatyva Vilniečio kortelei – bilietas išmaniajame telefone m.ticket.
Bilieto išmaniajame telefone pristatymas
Bilieto išmaniajame telefone pristatymas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

m.Ticket programėlę ir jos galimybes pristatė Vilniaus meras Artūras Zuokas, Vilniaus miesto tarybos narė, „Smart Vilnius“ projekto iniciatorė Indrė Jakaitytė ir „Vilniaus viešasis transportas“ generalinis direktorius Gintaras Nakutis.

„Naudojantis išmaniuoju telefonu nereikės pirkti vilniečio kortelės, tereikės atsisiųsti m.ticket programėlę į savo telefonus. Patogu, paprasta, modernu” – sakė A.Zuokas.

Vilniaus meras džiaugėsi, kad Vilnius pildo savo išmaniesiems telefonams pritaikytas programėles – ankstesnė įdiegta Vilniaus mieste buvo „m.parking“: „Vilniaus miesto gyventojai, besinaudojantys programėle, iškart galės įvertinti važiavimo autobusu ar troleibusu kokybę. Bus vertinami trys kriterijai – švara, tvarkaraščių laikymasis ir vairuotojo darbo kokybė."

VIDEO: m.Ticket - bilietas išmaniajame telefone

Programėlė leidžia turėti daug bilietų ir įvairių rūšių vienu metu. Bilietų pirkimas ir apmokėjimas vyks per internetinę bankininkystę. 

„Labai džiaugiuosi šia programėle. Užtenka turėti tik išmanųjį telefoną, viskas labai patogu. Džiugu ir tai, kad visada gali stebėti laiką, kiek liko iki bilieto galiojimo laiko pabaigos“, – džiaugėsi kurį laiką programėlę bandžiusi vilnietė Nijolė.

Keičiasi ir keleivių kontrolės bilietų tikrinimas

Keleivių kontrolė bilietus tikrins taip pat moderniau. Norėdami išvengti sukčiavimo atvejų, programėlės kūrėjai ją sukūrė taip, jog bilietų nebus galima aktyvinti įlipus kontrolieriams į transporto priemonę.

Bilietus jie tikrins savo išmaniaisiais telefonais, miestiečiams reikės parodyti savo bilietą, esantį m.ticket programėlėje. 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius