Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 26

Atsistatydina LEO LT prezidentas J.Niedvaras (papildyta 16.20)

Kaip rašo naujienų portalas delfi.lt, ketvirtadienį LEO LT prezidentas ir Stebėtojų tarybos pirmininkas Julius Niedvaras pranešė apie savo atsistatydinimą.
J.Niedvaras
J.Niedvaras / Redo Vilimo/BFL nuotr.

„Buvo didelė garbė dirbti LEO LT kolektyve, kuris sėkmingai įvykdė didžiąją dalį jam keltų uždavinių, tęsia ir pradėjo visus akcininkų numatytus strateginius projektus, per 2008 metus akcininkų turtą padidino beveik 1 mlrd. litų”, –  teigiama atsistatydinimo pareiškime.

„Ir toliau tikiu, kad Lietuvos energetika, skirtingai nuo kitų verslo sričių, gali išlikti nacionalinė, o ne tam tikrų užsienio kompanijų verslo provincija. Energetinis Lietuvos saugumas gali būti užtikrintas, kaip ir sukurta elektros pardavimo rinka bei pastatyta nauja atominė elektrinė“, – pranešime spaudai cituojamas atsistatydinęs LEO LT prezidentas.

Pagal  Akcinių bendrovių įstatymą J.Niedvaras savo pareigas vykdys dar 14 dienų – iki balandžio 9 dienos. 

Balandžio 2 dieną bus šaukiamas LEO LT akcininkų susirinkimas, kurio metu bus formuojama nauja Stebėtojų taryba. Tai turėjo būti padaryta šiandien, tačiau energetikos ministras Arvydas Sekmokas dabartinei Stebėtojų tarybai paliko laiko peržiūrėti abejotinas darbo sutartis su valdybos nariais. Pasak ministro, turi būti peržiūrėti tiek LEO LT, tiek antrinių įmonių VST, Rytų skirstomųjų tinklų ir „Lietuvos energijos“ valdybos narių atlyginimai bei išeitinės kompensacijos – kad atitiktų teisingumo, sąžiningumo ir protingumo kriterijus.

15min.lt primena, kad šią savaitę atsistatydino LEO LT valdybos pirmininkas Gintautas Mažeika. Iš pradžių buvo pranešama, kad savo noru pasitraukęs vadovas gaus ir 240 tūkstančių litų kompensaciją, tačiau po kilusio skandalo G.Mažeika pareiškė, jog kompensacijos atsisako.

Šią savaitę Seimas pradėjo svarstyti, ar nereikėtų pripažinti negaliojančiu įstatymo dėl bendrovės įkūrimo. Svarstymas bus tęsiamas gegužę.

Premjeras nenustebo

Vyriausybės spaudos tarnyba išplatino pranešimą, kad premjero Andriaus Kubiliaus nenustebino nacionalinės energetikos bendrovės LEO LT stebėtojų tarybos pirmininko ir prezidento J.Niedvaro atsistatydinimas iš pareigų.

 “Tikiuosi, kad šis LEO LT prezidento sprendimas nesutrukdys dabartinei bendrovės stebėtojų tarybai ištaisyti klaidas, kurios leido bendrovės valdybos nariams pretenduoti į kelis šimtus tūkstančių litų siekiančias išeitines pašalpas. Tikiuosi, kad naujoji LEO LT stebėtojų taryba galės pradėti darbą nuo švaraus puslapio, o bendrovė įgyvendins svarbius Lietuvai strateginius energetikos projektus”, – sakė A. Kubilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius