-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 19

Atsistatydina vidaus reikalų viceministras S.Liutkevičius

Vidaus reikalų viceministras Stanislovas Liutkevičius pirmadienį pranešė atsistatydinąs iš pareigų.
Stanislovas Liutkevičius
Stanislovas Liutkevičius / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Premjero patarėjo viešos kritikos neseniai sulaukęs pareigūnas pareiškė taip nusprendęs dėl „šmeižimo kampanijos“ žiniasklaidoje.

Ministras pirmininkas Andrius Kubilius sakė manąs, kad viceministras žengė teisingą žingsnį, o vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis nuo platesnių komentarų susilaikė, tačiau teigė ketinąs patenkinti viceministro pareiškimą.

„Siekdamas išvengti (...) tolesnio nepagrįsto visos vidaus reikalų sistemos šmeižimo, įteikiau vidaus reikalų ministrui atsistatydinimo pareiškimą, kurį, tikiuosi, ministras artimiausiu metu patenkins“, – pareiškė S.Liutkevičius BNS atsiųstame pareiškime.

Šį mėnesį premjero A.Kubiliaus sudaryta darbo grupė, kuri analizavo ekonominių ir finansinių nusikaltimų tyrimo sistemos funkcionavimą, siūlė įvertinti vidaus reikalų viceministro S.Liutkevičiaus, prižiūrinčio Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) ir Valstybinės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) veiklą, atsakomybę.

Darbo grupės vadovas, premjero patarėjas Gintaras Kalinauskas BNS sakė, kad „daugiausia abejonių kelia vidaus reikalų viceministras, kuris nuo 2005 metų kuruoja ir prižiūri FNTT ir VSAT veiklą“.

Tuo metu S.Liutkevičius sako sulaukęs nepagrįsto kryptingo šmeižimo per žiniasklaidą; esą tikrovės neatitinkančią informaciją apie turto kilmę ir vertę bei darbo veiklą skelbė dienraštis „Lietuvos žinios“, LNK bei BTV televizijos kanalai, internetinis portalas alfa.lt.

„Kadangi paminėtų žiniasklaidos priemonių šmeižikiški veiksmai nesiliauja, tik intensyvėja, nematau kitos išeities, kaip tik gintis įstatymų nustatyta tvarka kreipiantis į teisėsaugos institucijas. Iki šiol to nedariau, nes einu vidaus reikalų viceministro pareigas ir galėjau būti apkaltintas politikavimu“, – pareiškė viceministras.

Jis pabrėžė, kad atsistatydinimas nesusijęs su darbo veikla. „Tegul nieks nebando šio mano apsisprendimo sieti su mano tiesiogiai atliekamu darbu, numatytu pagal pareigines instrukcijas, ir ypač su Vyriausybės sudarytos darbo grupės ekonominių bei finansinių nusikaltimų tyrimo sistemos funkcionavimo analizei atlikti ir siūlymams dėl jos tobulinimo pateikti išvadomis“, – rašoma S.Liutkevičiaus viešame pareiškime.

Jis darbo grupės išvadas pavadino „Valstybės kontrolės audito išvadų plagiatu, atmestinai atliktu darbu“. Anot jo, kai kurie teiginiai prieštarauja Konstitucijai ir Baudžiamojo proceso kodeksui, yra šališki ir net nekorektiški.

„Susidaro įspūdis, kad darbo grupės nariai nieko nenutuokia apie strateginį planavimą, kompetencijų pasidalijimą tarp politinio, vykdomojo bei taktinio lygmens. Vidaus reikalų ministerijos specialistai, tikiu, duos tinkamą įvertinimą“, – pareiškė S.Liutkevičius.

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis pirmadienį BNS sakė patenkinsiąs viceministro pareiškimą. Plačiau vertinti savo komandos nario žingsnį ministras teigė nenorįs, nes „viskas dar labai šviežia“.

Ministras teigė dar nežinąs, kas galėtų pakeisti S.Liutkevičių viceministro poste. R.Palaitis tepasakė greičiausiai ieškosiąs profesionalo, nes jis bus atsakingas už visą viešąjį saugumą.

Tuo metu premjeras A.Kubilius viceministro sprendimą pavadino teisingu. „Aš nesu apie taI informuotas oficialiai ir, jeigu viceministras apsisprendė, gal ir teisingas žingsnis. Palinkėčiau sėkmės, tikiu, kad jis ras, kur savo patirtį tinkamai panaudoti valstybės naudai“, – žurnalistams pirmadienį sakė premjeras.

S.Liutkevičius vidaus reikalų viceministro pareigas ėjo kiek trumpiau nei metus – nuo 2009 metų gegužės 28 dienos. Prieš tai jis ketverius metus buvo Vidaus reikalų ministerijos sekretorius, 2003–2005 metais ėjo policijos generalinio komisaro pavaduotojo pareigas. Karjerą vidaus reikalų sistemoje S.Liutkevičius pradėjo 1982 metais Kaune.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius