Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 31 /19:30

Atsistatydino vidaus reikalų viceministras Elvinas Jankevičius

Migracijos klausimais rūpinęsis vidaus reikalų viceministras socialdemokratas Elvinas Jankevičius atsistatydino iš pareigų, BNS antradienį patvirtino ministras.
Elvinas Jankevičius
Elvinas Jankevičius / Varėnos rajono savivaldybės nuotr.

„Vakar buvo paskutinė jo darbo diena. Viceministras parašė prašymą dėl atleidimo ir aš jį tenkinau“, – sakė ministras Tomas Žilinskas.

Ministras nekomentavo, kodėl E.Jankevičius atsistatydino, ir teigė laukiantis socialdemokratų kandidatūrų į viceministro pareigas.

Susikirto dėl pabėgėlių ir migracijos

Pasak T.Žilinsko, sprendimas atleisti viceministrą priimtas suderinus su premjeru Algirdu Butkevičiumi.

Ministro pirmininko atstovė spaudai BNS sakė, kad E.Jankevičius „premjerą informavo, kad daugiau dėmesio nori skirti rinkimams“.

15min šaltinių teigimu, E.Jankevičius ir naujasis vidaus reikalų ministras T.Žilinskas susikirto darbiniais klausimais. E.Jankevičius pastaruoju metu buvo atsakingas už pabėgėlių integraciją Lietuvoje.

Teigiama, kad E.Jankevičius su T.Žilinsku susikirto dėl pabėgėlių ir migracijos reikalų. E.Jankevičius buvo už atsargų pabėgėlių priėmimo procesą, tuo tarpu T.Žilinskas reikalavo, kad procesas vyktų greitai ir būtų laikomasi sutartų kvotų. Taip pat ministras atsisakė ankstesnių planų naikinti Migracijos departamentą, tuo tarpu E.Jankevičius laikėsi pozicijos, kad šio departamento neturi likti.

Socialdemokratas E.Jankevičius vidaus reikalų viceministro pareigas ėjo nuo 2013 metų – jis dirbo ir buvusių ministrų Sauliaus Skvernelio bei Alfonso Dailio Barakausko komandose.

Rolandas Paksas BNS yra sakęs, kad E.Jankevičius buvo svarstomas ir tarp galimų kandidatų į vidaus reikalų ministrus. Tačiau „tvarkiečiai“ siūlė E.Jankevičiui atsisakyti narystės socialdemokratų partijoje ir dalyvavimo rikimuose, socialdemokratų vadovybei ši sąlyga, anot R.Pakso, buvo nepriimtina.

Nedalyvaus rinkimuose su socialdemokratais

Iš vidaus reikalų viceministro pareigų pasitraukęs Elvinas Jankevičius sako apskritai nedalyvausiąs Seimo rinkimuose.

„Apskritai rinkimuose nedalyvausiu“, – BNS antradienį sakė E.Jankevičius.

Anksčiau antradienį socialdemokratų vicepirmininkas Algirdas Sysas BNS teigė, kad E.Jankevičius nedalyvaus parlamento rinkimuose su Socialdemokratų partija.

Spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose E.Jankevičius turėjo kandidatuoti Panerių apygardoje – daugiamandatėje apygardoje jis įrašytas 92-uoju numeriu.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius