Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 09 /18:01

Atsistatydino žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna

Žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna atsistatydina – trečiadienį jis premjerui Algirdui Butkevičiui įteikė atsistatydinimo pareiškimą.
Vigilijus Jukna
Vigilijus Jukna / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Žemės ūkio ministerija pranešė, kad V.Jukna sprendimą priėmė dėl šeimyninių aplinkybių.

Premjero patarėja Evelina Butkutė-Lazdauskienė BNS sakė, kad premjeras V.Juknos atsistatydinimo prašymą gavo trečiadienį. Tačiau kadangi premjeras jau išvyko į Klaipėdą, kur ketvirtadienį posėdžiaus SGD terminalo statybos priežiūros komiteto posėdis, tai pareiškimą jis tikriausiai pasirašys penktadienį.

A.Butkevičius per savo atstovę BNS pakartojo esą patenkintas V.Juknos darbu.

Papildyta 18 val. Naują rinksis šiandien

Darbo partijos pirmininkės pavaduotojas Vytautas Gapšys ir partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas vienbalsiai tvirtina, kad V.Juknos sprendimą lėmė tik asmeninės priežastys, o politinės aplinkybės čia yra niekuo dėtos. Su pačiu V.Jukna susisiekti nepavyko.

V.Gapšys tvirtino, tai, jog V.Jukna ministro poste leidžia paskutines dienas, žinojęs dar prieš jo susitikimą su prezidente Dalia Grybauskaite, kuriame V.Juknos buvo paprašyta prisiimti atskomybę už neskaidrią minsiterijos veiklą.

Tai tikrai asmeninės priežastys, kurių jis prašė nekomentuoti, bet mums pasakė. Su politika tai niekuo nesusiję, - sakė V.Gapšys.

"Aš žinojau šiek tiek anksčiau nei jis susitiko su prezidente. Kada tiksliai - čia ja mūsų vidinis reikalas, bet manęs šiandien V.Juknos pranešimas nenustebino. Mes apie tai žinojome, žinojo ir partijos pirmininkė. Suvokiamas sprendimas, mes suprantame, kodėl jis tai padarė, jis paaiškino. Tai svarbiausia. Tai tikrai asmeninės priežastys, kurių jis prašė nekomentuoti, bet mums pasakė. Su politika tai niekuo nesusiję", - 15min.lt sakė V.Gapšys.

Anot jo, partija jau yra aptarusi ir kelis kandidatus į ministrus ir juos paskelbti ketina dar trečiadienio vakarą, po partijos prezidiumo posėdžio.

"Paruošiamieji darbai yra padaryti. gali būti, kad šiandien bus ir sąrašas ne vieno kandidato, bet kelių, kurie paskui bus svarstomi", - sakė V.Gapšys.

Apsisprendė po prezidentės kritikos?

Praėjusią savaitę V.Jukna pareiškė, kad svarstytų apie atsistatydinimą, jeigu išgirstų konkrečių priekaištų dėl neskaidrios veiklos, tačiau jų iš šalies prezidentės jis esą neišgirdo. Po susitikimo su žemės ūkio ministru D.Grybauskaitė teigė, kad dėl Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) veiklos neskaidrumo kyla daugiausia problemų.

„Prezidentė pažymėjo, kad Žemės ūkio ministerija yra viena iš tų ministerijų, dėl kurių veiklos skaidrumo ir politizavimo kyla daugiausia problemų. Viešojoje erdvėje reiškiamos abejonės dėl galimai neskaidriai skirstomos ES paramos ir žvejybos plotų, nesąžiningų konkursų į ministerijai pavaldžių įstaigų ir įmonių vadovų postus, su politikais susijusių įmonių protegavimo. Pasak prezidentės, ministras turėtų būti atsakingas ir už efektyviai funkcionuojantį žemės ūkio sektorių, ir už skaidrią ministerijos veiklą“, – po susitikimo sakė prezidentės patarėjas Nerijus Udrėnas.

Pats V.Jukna aiškino, kad N.Udrėnas ne visai tiksliai perdavė prezidentės jam išsakytus žodžius. Jis sakė, kad konkrečios kritikos iš D.Grybauskaitės neišgirdo, bet, jei tokios būtų, iš posto trauktųsi pats.

„Šiandien dėl neskaidrios veiklos gal nebuvo labai konkrečių pasakymų, bet, jeigu būtų, tai taip“, – paklaustas, ar negalvoja iš posto trauktis pats, po susitikimo su prezidente sakė V.Jukna.

Atsistatydino viceministras

V.Jukna gali turėti nemažai problemų ir dėl to, kad prezidentei Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pateiktame susitepusių viceministrų sąraše, anot TV3, buvo visi keturi žemės ūkio viceministrai.

Vienas iš jų - viešai kyšio reikalavimu apkaltinas Rytis Šatkauskas atsistatydno birželio viduryje.

Ministerija taip pat turėjo teisintis dėl konkursų į jai pavaldžių įstaigų vadovus. Balandį Seimo narės „darbietės“ Vitalijos Vonžutaitės vyras Sergejus Fedotovas laimėjo Valstybinės augalininkystės tarnybos (VAT) vadovo konkursą, o pernai Erikas Bėrontas stojo vadovauti ES paramą skirstančiai Nacionalinei mokėjimų agentūrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius