-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 23

Auditoriai Šiaulių ligoninėje nustatė pažeidimų, siūloma bausti direktorių ir dvi gydytojas

Tyrimą dėl Šiauliuose nudegintų devynių naujagimių atlikusi Valstybinė medicininio audito inspekcija (VMAI) konstatavo, kad ligoninėje sveikatos priežiūros paslaugos buvo organizuotos ir teiktos pažeidžiant teisės aktų bei įstaigos vidaus dokumentų reikalavimus.
Kūdikis
Kūdikis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tai BNS sakė inspekcijos direktorė Rasa Navickienė. Anot jos, apskrities viršininkui siūloma įvertinti ligoninės direktoriaus Petro Simavičiaus veiksmus, o dviems gydytojoms siūloma skirti drausmines nuobaudas.

Kaip teigė R.Navickienė, ligoninės direktorius savo įsakymu patvirtino procedūrą „Kasdienis naujagimių tualetas“, kuriuo įteisino „Cutasept F“ naudojimą naujagimių apiprausimui. Šis tirpalas naujagimių tualetui nenaudojamas jokioje kitoje gydymo įstaigoje.

„Vadovas pasirašė įsakymą pažeisdamas savo paties nurodymus, kuriais įsteigė Infekcijų kontrolės tarnybą, tarnybos gydytoja nedalyvavo rengiant šią procedūrą, nevizavo jos, gydytojos pritarimo nėra, tačiau, nepaisant to, direktorius vis tiktai pasirašė tokią procedūrą. Prašome įvertinti Šiaulių apskrities viršininką kaip steigėją būtent paties direktoriaus veiksmus Darbo kodekso nustatyta tvarka“, – sakė R.Navickienė.

Auditoriai nustatė, jog teisės aktus pažeidė gydytojos Angelė Jurgaitienė ir Banga Vaitkevičienė, kurios netinkamai organizavo sveikatos priežiūros paslaugų teikimą.

„Akušerijos–ginekologijos reikalų direktorė gydytoja A.Jurgaitienė ir akušerijos–ginekologijos skyriaus vedėja B.Vaitkevičienė taip pat pažeidė tam tikrus teisės aktus ir įstaigos vidaus dokumentus, ir joms taip pat siūlome įstaigos vadovui taikyti drausminės atsakomybės nuostatas“, – sakė VMAI vadovė.

Auditoriai taip pat siūlo stabdyti minėtos procedūros galiojimą gydymo įstaigoje – netaikyti priemonės „Cutasept F“, parengti naują procedūrą vadovaujantis 2005 metų Geros medicinos praktikos ir mokslo pagrįstais įrodymais, Kauno medicinos universiteto klinikų ir Vilniaus universiteto specialistų rekomendacijomis.

„Ten būtent ir kalbama apie naujagimių tualetą ir nė žodžiu neužsimenama, kad “Cutasept F„ gali būti naudojamas naujagimių tualetui“, – tvirtino R.Navickienė.

Anot jos, auditoriai negalėjo atsakyti į klausimą, kokiu skysčiu buvo nudeginti naujagimiai. Tikimasi, jog tai nustatys prokurorai. „Tą cheminį preparatą nustatyti neturime teisinių prielaidų, juoba kad šiai dienai laboratorija dar nėra pasakiusi, koks tai galėtų būti skystis. Žinome tik, kad chlorido kiekis ženkliai viršijo “Cutasept F„ formulėje nustatytą kiekį. Nežinome nei kaip pateko tas skystis į “Cutasept F„ buteliuką, nei koks galutinai yra tas skystis, nei iš kokios palatos ir iš kurio stalelio paimtas“, – sakė ji.

Cheminius odos nudegimus kūdikiai patyrė prieš dvi savaites, kai Šiaulių apskrities ligoninės medikai tirpalu nuvalė odelę už ausų, pažastyse ir kirkšnyse. Po keleto dienų kūdikiai buvo pervežti į Kauno medicinos universiteto klinikas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius