Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 23

Audronius Ažubalis ragino pareikšti solidarumą ir paramą Vengrijai

Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis per susitikimą su Europos liaudies partijai priklausančiais Europos Sąjungos šalių ministrais sausio 22 dieną Briuselyje ragino pareikšti solidarumą ir paramą Vengrijai, priėmusiai naują konstituciją, – rašoma pirmadienį išplatintame Užsienio reikalų ministerijos pranešime spaudai.
Audronius Ažubalis
Audronius Ažubalis / BFL/ Tomo Lukšio nuotr.

Per neformalų susitikimą su kitų dešiniųjų partijų ministrais A.Ažubalis pabrėžė, kad Vengrija ir Europos Komisija (EK) kilusius neaiškumus sprendžia konstruktyviu dialogu. Ministras ragino tai padaryti kiek įmanoma greičiau, bet teisinių klausimų nekelti į politinį lygmenį.

„Vengrijos ir Europos Komisijos dialogo negalima sieti su kai kurių valstybių narių siekiu Vengrijos konstitucijos reikalus svarstyti ES Tarybos lygmeniu, nes tai pažeistų ES sutartį“, – sakė A.Ažubalis.

Per ES Užsienio reikalų tarybos posėdžio išvakarėse surengtą vakarienę A.Ažubalis taip pat pakartojo raginimą ES ir Ukrainai kuo greičiau parafuoti pernai suderėtą Asociacijos sutartį.

Ministrai susitikime taip pat aptarė sankcijų griežtinimo Iranui perspektyvas, galimybę Serbijai suteikti kandidatės į ES nares statusą ir būtinybę rimtai reaguoti į vis dažnesnius kylančio smurto religiniu pagrindu atvejus už ES sienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius