-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 06 04

Draudimo kompanijos: audros nuostoliai sieks milijonus (atnaujinta 13.45 val.)

Šalies draudimo bendrovių žalų skambučių centrų specialistai šiandien registruoja pranešimus apie vakar per Lietuvą praūžusios audros žalas, teigiama „Lietuvos draudimo“ ir „ERGO LIETUVA“ pranešimuose spaudai.
Miestas po liūties
Miestas po liūties / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nuo ankstyvo ryto pasipylusių skambučių skaičius sparčiai auga. Šiuo metu Bendrovė jau prognozuoja, jog klientų patirti nuostoliai dėl audros ir liūties sieks beveik 1,5 mln. Lt.

„Šiais metais gamta kaip niekada negailestinga – žvarbi bei slidininkų ir vaikų džiaugsmui sniego kupina žiema, pavasarinis potvynis, o štai vasara prasidėjo karščiais bei audra. Nuo pat ankstyvo ryto mūsų specialistai registruoja pranešimus apie nuplėštus stogus, staiga iškritusios krušos, nulaužtų medžių padarytas žalas turtui, apsemtus namus“, – pasakojo Kompleksinių žalų direktorius Gytis Matiukas.

Kaunas, Elektrėnai, Jonava, Kaišiadorys, Rokiškis, Utena, Anykščiai – iš šių miestų bei rajonų sulaukiama daugiausiai pranešimų. Labiausiai nukentėjo Kauno miestas.

„Įvykių dėl žalų transporto priemonėms nėra daug, bet jie išsiskiria iš kasdieninio srauto savo pobūdžiu – vandens srovės nuplėšti valstybiniai numeriai, hidrosmūgiai, t.y. kai automobilių varikliai būna užpilami dėl staiga pakilusio vandens – tokių užpylimų nuostoliai vidutiniškai gali siekti net 5000 Lt.“, – tęsė G. Matiukas.  

„Pagal skambučių skaičių ir augimo tendencijas, prognozuojame, kad įvykių dėl audros ir liūties tikrai sulauksim apie 500 vnt., o bendra nuostolių suma sieks apie 1,5 mln. Lt.  Šiuo metu žalų specialistai aiškinasi kiekvienos užregistruotos žalos priežastis, patirtos žalos dydį. Atlikus administravimo veiksmus, žalos bus atlyginamos nedelsiant pagal draudimo sutarties sąlygas“, – pridūrė G. Matiukas.

Gyventojams, nukentėjusiems nuo vakarykštės audros patariame kaip įmanoma greičiau pašalinti atsiradusią drėgmę, kad ji nesigertų į pastatų konstrukcijas, nebandyti įjungti užpiltos buitinės ar elektroninės technikos, o atiduoti remonto įmonėms. Taip pat drėgnose patalpose raginame gyventojus nejungti elektros, nes dėl galimų trumpų sujungimų gali kilti gaisrai. Esant didesniam užpylimui rekomenduojame kreiptis į įmones, kurios turi technines galimybes užkirsti kelią pelėsio atsiradimui, kuris yra itin sunkiai pašalinamas ir labai pavojingas žmonių sveikatai. Kompanijos specialistai kartu su partneriais yra pasiruošęs atvykti į klientų namus ar įmones bei moderniausios technikos pagalba maksimaliai sumažinti ar net visiškai pašalinti atsiradusią drėgmę.

Penktadienį dėl siautėjusios liūties draudimo bendrovė „ERGO LIETUVA“ jau sulaukė 60 pranešimų apie klientų turtui sukeltas žalas. Išmokoms jau rezervuota 300 tūkst. litų. Bendrovė prognozuoja, kad turto ir kasko draudimo bendri nuostoliai sieks apie 1 mln. litų.

Benrdovės Civilinės atsakomybės, nelaimingų atsitikimų, transporto priemonių ir sveikatos draudimo departamento direktoriaus Audriaus Pilčico teigimu, dėl patirtų nuostolių jau kreipėsi 60 klientų. Daugiausia pranešimų sulaukiama iš Kauno, kiek mažiau – iš Vilniaus bei Utenos miestų. Vidutinė šios liūties sukelta žala gali siekti daugiau nei 3 tūkst. litų turto draudimo klientams ir apie 8 tūkst. litų kasko draudimo klientams.

„Klientai apie patirtą žalą turtui pranešti gali per tris darbo dienas, o automobiliui – per septynias, tad realūs nuostoliai turėtų paaiškėti kitą savaitę. Klientai dažniausiai kreipiasi dėl užlietų pastatų ir ant jų pastatų užvirtusių medžių, tuo tarpu kasko draudimo klientai dažniausiai praneša apie paskendusius automobilius. Vandenyje paskendusių automobilių remontui prireikia nemažai lėšų, nes sugadinama ne tik elektros instaliacija, bet neretai prireikia variklio kapitalinio remonto. “, – teigia A. Pilčicas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius