Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 08

Aukcione – ligoninės pastatas

Kauno senamiestyje esantis buvusios Žydų ligoninės pastatas bus parduotas aukcione. Pradinė jo kaina siekia 3,3 mln. Lt.
Žydų ligoninės pastatas bus parduodamas aukcione.
Žydų ligoninės pastatas bus parduodamas aukcione. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Aukcionas

Kauno miesto savivaldybės Privatizavimo komisija prieš kelias savaites pritarė siūlymui privatizuoti Žydų ligoninės pastatą. Aukcionas vyks jau lapkričio 11 dieną.

Tiesa, parduodamas bus tik pats pastatas. Žemė, esanti po juo, yra paveldo zonoje, todėl jos parduoti negalima. Tačiau naujiesiems šeimininkams ji bus išnuomota.

Kaip teigė savivaldybės atstovai, numatyta, kad pradinis įnašas už ligoninės pastatą turi būti ne mažesnis kaip 100 tūkst. litų. Visą sumą galima išmokėti dalimis.

Privatizavimo komisijos pirmininkas Jonas Koryzna tikisi, kad atsiras investuotojų, kurie imsis sutvarkyti buvusią ligoninę: „Dabar šis statinys nepuošia miesto. Tikimės, kad investuotojai jį sutvarkys ir pavers šiuolaikiniu pastatu“.

„15min“ primena, kad buvusio Žydų ligoninės pastato likimas sprendžiamas jau daugiau nei dešimtmetį. Ne vienerius metus vyko teisminiai ginčai, kam turėtų atitekti ligoninė. Norą susigrąžinti šį pastatą buvo pareiškusi ne viena Kaune veikianti žydų bendruomenė. Teismui priėmus galutinį sprendimą, palankų Kauno miesto savivaldybei, valdininkai negalėjo imtis jokių veiksmų dėl privatizavimo, nes Vyriausybė delsė šį pastatą įtraukti į privatizuojamų objektų sąrašą.

Tik tuomet, kai šis sprendimas buvo priimtas, Žydų ligoninė galėjo būti įtraukta į savivaldybės privatizavimo objektų sąrašą ir parduodama aukcione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius