Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 25

Auksinis tualetas lieka be elektros ir vandens

Kauno savivaldybei išleidus pusę milijono litų už viešąjį tualetą senamiestyje, paaiškėjo, kad netrukus išvietę gali tekti išardyti – komunikacijos į ją buvo nutiestos savavališkai.
„Auksinis tualetas“
„Auksinis tualetas“ / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Tualetu ilgai nebus galima naudotis, nes vandentiekio, nuotekų vamzdynai ir elektros kabeliai buvo nutiesti be leidimo, rašo „Lietuvos rytas“.

Kauno apskrities viršininko administracijos teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus specialistė Jūratė Mieldažienė kovo 3 dieną surašė savavališko inžinerinių tinklų tiesimo aktą. Šis aktas savivaldybėje kurį laiką buvo slepiamas.

Nustatyta, kad vandentiekio, nuotekų vamzdynai ir elektros kabeliai nutiesti be leidimo. Savavališką statybą įteisinti nėra galimybių, o be inžinerinių tinklų išvietė veikti negalėtų.

Pernai vasarą vykdant darbus greta A.Jakšto ir Šv.Gertrūdos gatvių sankryžos, rangovo „TK sprendimai“ pakviesti statybininkai kasdami žemę atidengė 18 amžiaus statinio dalį.

Atvykę Kultūros paveldo departamento specialistai uždraudė šioje vietoje statyti tualetą. Tada jis buvo įrengtas toje pačioje saugomoje teritorijoje, bet arčiau pilies, Jonavos gatvėje.

50 metrų atstumu nuo naujo tualeto stovi du kartus didesnis miesto savivaldybės įmonės „Kauno švara“ tualetas su nutiestomis komunikacijomis.

„Senajam tualetui suremontuoti būtų pakakę 50-60 tūkst. litų. Bet antrajam tualetui buvo išmesta dešimt kartų didesnė suma“, – teigė savivaldybės antikorupcijos komisijos narys Stasys Žirgulis.

Tualeto statybomis susidomėjusi Kauno apygardos prokuratūra neseniai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Įtarimai dar nėra pareikšti nei valdininkams, nei statybininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius