-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 11 19

Aurelijus Veryga siūlo Seimo darbą stabdyti „bent porai savaičių“: prioritetas dabar yra pauzė

Koronavirusui įsisukus tarp Seimo narių, laikinai sveikatos apsaugos ministro pareigas einantis Aurelius Veryga ketvirtadienio vakarą kreipėsi į naują valdančiąją daugumą su pasiūlymui laikinai stabdyti parlamento darbą. „Ne rezoliucijų priėmimas, ne draugystės su X parlamentarų grupių kūrimas ar postų dalybos dabar yra prioritetas. Prioritetas dabar yra pauzė. Per dvi savaites įmanoma suvaldyti židinį. Reikia tik noro ir atsakingumo“, – feisbuke rašo A.Veryga.
Aurelijus Veryga
Aurelijus Veryga / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen paskelbė užsikrėtusi COVID-19 infekcija. Tą pačią dieną paaiškėjo, kad infekcija susirgo buvęs Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, laikinai krašto apsaugos ministro pareigas einantis Raimundas Karoblis.

„Kol visi puldinėjo R.Šalaševičiūtę ir klausinėjo dėl jos dviejų neigiamų testų ir ar tai tikrai nepažeidė, kokios nors procedūros, nauji valdantieji pademonstravo naują antisąmoningumo rekordą. Matant rezultatus, tai turbūt viršijo ir kiečiausius koronaviruso skeptikus. Net jie taip nebūtų pasielgę.

Gražiai atšventę savo pergales, kartu pasivaišinę ir kitaip pabendravę su sergančiu žmogumi, jie tai sėkmingai slėpė nuo kitų Seimo narių ir kuo ramiausiai lankėsi Seimo posėdžiuose. Ir kaip gi neisi, jei tokie svarbūs dalykai vyksta?“, – ketvirtadienio vakarą feisbuke paskelbė A.Veryga priminęs situacijas, kai koronavirusu buvo užsikrėtusi parlamentarė R.Šalaševičiūtė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimantė Šalaševičiūtė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimantė Šalaševičiūtė

A.Veryga sako, kad dabar sunku suprasti, kas ir su kuo bendravo, nes dar NVSC atstovai, kurie norėjo detaliau Seimo židinį ištirti, informavo, kad niekas neskuba su jais bendrauti, nes neturi laiko: „Kai nauji užsikrėtimo atvejai tiesiog pilasi kiekvieną dieną, jau labiau nei aišku, kad židinys įsiplieskė Liberalų sąjūdyje. Deja, iš jų jokios atsakomybės nebuvo. Ir toliau buvo vaikštoma į posėdžius, drąsiai bendraujama ir rizikuojama kitų kolegų Seime sveikata. Spėta pabendrauti ir su Lietuvos bei Lenkijos Prezidentais. Tikras atsakingumo „pavyzdys“.

Jis kreipėsi į valdančiuosius su pasiūlymu laikinai stabdyti Seimo darbą.

„Jūs esate Seimo valdžia ir turite nedelsiant imtis priemonių – stabdyti Seimo darbą bent porai savaičių. Ne rezoliucijų priėmimas, ne draugystės su X parlamentarų grupių kūrimas ar postų dalybos dabar yra prioritetas. Prioritetas dabar yra pauzė. Per dvi savaites įmanoma suvaldyti židinį. Reikia tik noro ir atsakingumo. Priešingu atveju, rizikuosime Seime dirbančių rizikos grupei priklausančių žmonių gyvybėmis bei vienas kito sveikata“, – įspėja laikinai sveikatos apsaugos ministro pareigas einantis A.Veryga.

Lietuvoje iki šiol koronavirusas jau buvo patvirtintas daugiau kaip 40 tūkst. žmonių, nuo ligos mirė 341 žmogus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius