Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 27

Aušrinė Armonaitė apie laukiantį karantiną: tarėmės, kad verslas ribojimų nesulauks

Ekonomikos ir inovacijų ministrė, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė žada daryti viską, kad verslas, net ir prastėjant epidemiologinei situacijai, nebūtų uždarytas ir nesulauktų griežtesnių ribojimų. O ir dabar, kai planuojama vėl grįžti prie karantino režimo, renginiuose, ministrės įsitikinimu, neturėtų būti ribojamas žmonių skaičius, nes juose esą galima dalyvauti tik turint galimybių pasą, taigi – ir imunitetą koronavirusui.

Dėl karantino skelbimo Vyriausybė žada apsispręsti trečiadienį. Jo esą reikia siekiant įpareigoti gyventojus dėvėti kaukes uždarose patalpose.

Tačiau apriboti verslo veiklos neketinama, pirmadienį viešėdama 15min studijoje tikino A.Armonaitė.

„Tikslas yra laikyti ekonomines veiklas atviras ir švietimą atvirą, tuo pačiu siekiant stabdyti viruso plitimą. <...> Tokios priemonės kaip kaukės gali sugrįžti, ir ko gero, turi sugrįžti.

Ribojimai, kurie yra pateikti, tikiuosi, kad jie, bent jau taip tarėmės, nekalbės apie ekonominių veiklų uždarymą.

Tie ribojimai, kurie yra pateikti, tikiuosi, kad jie, bent jau taip tarėmės, nekalbės apie ekonominių veiklų uždarymą“, – dėstė ji.

Tiesa, skelbiant karantiną svarstoma viešojo sektoriaus darbuotojus įpareigoti dirbti tik nuotoliniu būdu, riboti dalyvaujančių renginiuose srautus ir skaičių.

Darbas nuotoliniu būdu, pasak ministrės, – skatintinas, bet dalyvių ribojimui renginiuose ji teigė nepritarianti.

„Dėl renginių pasakysiu labai tiesiai ir šviesiai. Jei mes turime situaciją, jog virusas plinta daugiausiai tarp žmonių, kurie yra nepasiskiepiję, o renginiai Lietuvoje vyksta tik su galimybių pasu, tai reiškia, tie žmonės, kurie turi imunitetą juose dalyvauja, tai riboti renginius yra tiesiog netaiklu. Tikiu, kad tas sprendimas nebus priimtas“, – kalbėjo A.Armonaitė.

Pažymėjus, jog galimybių pasą gali gauti ir tie, kurie neturi imuniteto, o pasidaro koronaviruso tyrimus, ministrė teigė, jog tai įmanoma turint tik neigiamą PGR testo atsakymą.

O testuotis už 80 eurų esą nepatrauklu.

„Dabar testavimas yra apribotas. Nebėra taip laisva, kaip buvo vasarą“, – teigė A.Armonaitė.

Nuo rugsėjo 13-osios dauguma paslaugų ir veiklų yra prieinamos tik turintiems galimybių pasą. Prekybininkai skundžiasi, jog dėl to sumažėjo apyvartos, kyla konfliktų su galimybių pasų neturinčiais klientais.

Tačiau, pasak A.Armoanitės, nieko gudriau nei galimybių pasas pasaulyje niekas nesugalvojo, kad verslas pandemijos sąlygomis apskritai galėtų veikti:

„Galimybių pasas yra vakcinacijos pažymėjimas ir veikia lygiai taip pat, kaip ir bet kuris kitas pažymėjimas apie vakcinacijos faktą. Nieko gudriau pasaulyje niekas nesugalvojo tam, kad būtų ekonominės ir kitos veiklos atviros.

Mes irgi norime, kad verslas veiktų. Mes suprantame, kad kažkiek paklausa yra sumažėjusi, bet toliau kviečiame žmones skiepytis ir taip kovoti su atmainomis, kurios kyla, ir šiuo baisiu virusu.“

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Interviu su A. Armonaite: apie karantiną, migrantų krizę ir partijos siekius
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Interviu su A. Armonaite: apie karantiną, migrantų krizę ir partijos siekius

Kad dalis žmonių galimybių paso naudojimui nepritaria, ministrės vertinimu, natūralu.

„Mes turime ekonomines veiklas, turime švietimą, turime sveikatos sistemą ir turime kažkokį pasipriešinimą. Tai atsiprašau, kad prioritetas yra turėti ir sveikatos sistemą veikiančią, ir švietimą veikiantį, ir ekonomines veiklas veikiančias. O pasipriešinimas yra, ko gero, natūralus dalykas. Tiesą sakant, jau kiek galima apie tai šnekėti“, – komentavo A.Armonaitė.

Ji tikino darysianti viską, kad Lietuvos verslui vėl netektų užsidaryti ar turėti griežtesnių ribojimų, kurie buvo per ankstesnius karantinus.

„Mes turime vakciną, mes turime visas medicinos priemones, nėra taip, kad turime tą situaciją, kaip anksčiau, kur ir kaukių trūko, ir visko. Turim vakciną, žmonės gali pasirinkti vakcinos gamintoją <...>.

Manau, kad turint tokias priemones, ir darysim viską, kad ekonominės veiklos nebūtų uždarytos“, – kalbėjo politikė.

Turint tokias priemones, tikiuosi ir darysim viską, kad ekonominės veiklos nebūtų uždarytos.

Interviu 15min metu A.Armonaitė pažadėjo, jog liberalių partijų Seime inicijuotas Partnerystės įstatymas nebus padėtas į stalčių, išdėstė savo poziciją migrantų krizės klausimu, įvardijo artimiausius partijos siekius Seime.

Kaip bendražygio, Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus pasirinkimai asmeniniame gyvenime paveikė Laisvės partijos populiarumą?

Ką vietoje jo partija kels sostinės mero rinkimuose? Gal juose dalyvaus pati A.Armonaitė?

Apie visa tai plačiau – vaizdo įraše žemiau.

VIDEO: Interviu su A.Armonaite: apie karantiną, migrantų krizę ir partijos siekius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius