-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 25

Autobusų judėjimas – internete

Klaipėdoje viešuoju transportu besinaudojantiems keleiviams siūloma naujovė. Nuo šiol kiekvieno autobuso važiavimą realiu laiku galima sekti interaktyvioje erdvėje.
Kurioje vietoje važiuoja norimo maršruto autobusas, keleiviai gali pamatyti internete.
Kurioje vietoje važiuoja norimo maršruto autobusas, keleiviai gali pamatyti internete. / 15min.lt nuotr.

Kaip „15min“ teigė Klaipėdos keleivinio transporto direktorius Gintaras Neniškis, ši naujovė yra elektroninio bilieto sistemos dalis. Ši funkcija ypač naudinga žiemą, kad keleiviui per šalčius nereikėtų laukti ilgai stotelėje ir rizikuoti sveikata.

Stebėti, kurioje vietoje važiuoja autobusas, galima Klaipėdos keleivinio transporto interneto svetainėje bei naujosios kartos mobiliuosiuose telefonuose. „Ši funkcija ypač naudinga žiemą, kad keleiviui per šalčius nereikėtų laukti ilgai stotelėje ir rizikuoti sveikata. Jis gali pasižiūrėti, kada iš paskutinės stotelės išvažiuoja norimas autobusas ir reikiamu laiku keliauti į stotelę“, – sakė G.Neniškis.

Tačiau interaktyvioji uostamiesčio autobusų maršrutų sistema turi ir trūkumų. Kol kas nėra sukurta ikona, kuri rodytų, kiek autobusas vėluoja pagal grafiką. Anot G.Neniškio, ieškoma techninių sprendimų, kaip būtų galima tai padaryti. „Reikia ir geresnio žemėlapio, raiškos, aiškesnių ikonų“, – ir kitus trūkumus vardino pašnekovas.

Autobusuose jau seniai buvo įdiegta sistema, leidžianti sekti, kurioje vietoje važiuoja autobusai, ar jie atsilieka nuo grafikų ir pan. Tačiau iki šiol viską matydavo viešosios įmonės dispečeriai. Dabar įdiegta ir vartotojams skirta versija, kurią dar žadama tobulinti.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius