Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 01

Automobilių stovėjimas kai kuriose Vilniaus zonose pabrango iki 6 litų už valandą (žemėlapis)

Nuo pirmadienio kai kuriose Vilniaus senamiesčio vietose palikti automobilį valandai kainuoja nebe tris, o šešis litus. Ši kaina įvesta dalį miesto teritorijos paskelbus mėlynąja automobilių statymo zona. Plačiau atverti piniginę vairuotojai turi jau lapkričio 1-ąją, Visų šventųjų dieną, nors tai ir yra šventinė diena.
A.Goštauto gatvėje ištuštėjusios mašinų stovėjimo aikštelės.
Ženklai, nurodantys, kad šioje vietoje automobilių stovėjimas yra mokamas. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Iki šiol Vilniaus gatvės ir automobilių aikštelės priklausė keturių rūšių zonoms: raudonajai (pastatyti automobilį kainavo 3 Lt/val.), geltonajai (2 Lt/val.), žaliajai (1 Lt/val.) ir baltajai (stovėjimas nemokamas). „15min“ jau rašė, kad penktąja, mėlynąja zona paskelbtos Vokiečių, Didžioji, Aušros Vartų (iki Bazilijonų g.) gatvės, Šventaragio gatvė kartu su automobilių stovėjimo aikštele. Taip pat teritorija šalia Operos ir baleto teatro A.Goštauto, A.Vienuolio, J.Lelevelio gatvėse, A.Jakšto gatvė, V.Kudirkos aikštės prieigos, Gedimino prospekto ruožas nuo V.Kudirkos aikštės iki A.Jakšto gatvės.

Vairuotojai sostinėje piktinosi naująja tvarka, tačiau ne vien tuo, kad pabrango automobilio stovėjimo įkainiai.

Pravartu žinoti, kad automobilių statymas mėlynojoje zonoje Vilniuje pabrango, tačiau atsirado alternatyvų – privačios aikštelės. Jos jau veikia Dominikonų ir Subačiaus gatvėse. Ten palikti automobilį valandai kol kas kainuoja 2 litus.„6 litai yra lupikavimas dėl to, kad savivaldybė nesuteikia alternatyvų. Pavyzdžiui, kažkada buvo sakoma, kad automobilį galima nemokamai palikti aikštelėje prie Sporto rūmų. Bet nuo praėjusios savaitės ten nebėra aikštelės, nes vyksta tvarkymo darbai. Kaip suprantu, aikštelės ten nebebus. Tai kur tos žadėtos aikštelės?“ – klausė vilnietė Nijolė. 

Spalio pabaigoje prie Sporto rūmų prasidėjo senųjų Šnipiškių žydų kapinių teritorijos tvarkymo darbai. Tokiu būdu panaikinta ir čia buvusi nemokama automobilių stovėjimo aikštelė, mat vietoje jos šalia Sporto rūmų atsiras žalioji erdvė.

„Mane ne tiek piktina, kad kaina pabrango iki 6 litų už valandą, nes ne vieną kartą atvažiavęs tvarkytis reikalų į miestą esu neradęs vietos, kur palikti mašiną – būdavo taip užgrūsta, kad gal tikrai reikėjo tą kainą didinti. Man nepatinka pati ženklinimo praktika, kad reikia mokėti ir per šventines dienas, jei jos nėra sekmadienį. Taip yra ir šiandien“, – sakė vairuotojas Algimantas.

Iš tiesų, šventinėmis dienomis vairuotojams tenka mokėti už nurodytomis valandomis paliekamą automobilį, mat kelio ženklai nurodo, kad automobilių stovėjimas nemokamas yra sekmadieniais, o ne šventinėmis dienomis.

Tiesa, pravartu žinoti, kad automobilių stovėjimas mėlynojoje zonoje Vilniuje pabrango, tačiau atsirado alternatyvų – privačios aikštelės. Jos jau veikia Dominikonų ir Subačiaus gatvėse. Ten palikti automobilį valandai kol kas kainuoja 2 litus.

Savivaldybės teigimu, branginti stovėjimą nuspręsta siekiant, kad mažėtų automobilių senamiesčio ir centrinėse miesto gatvėse, norint paskatinti palikti automobilius požeminėse stovėjimo aikštelėse arba dažniau naudotis visuomeniniu transportu.

 

Rinkliavų už automobilių stovėjimą zonos.
Rinkliavų už automobilių stovėjimą zonos./SĮ„ Susisiekimo paslaugos" žemėlapis.

 

Didesnės rezoliucijos žemėlapį galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius