-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 09 08

„Automobilių stovėjimo aikšteles“ planuojama pertvarkyti į biudžetinę įstaigą

Trečiadienį Kauno miesto savivaldybės tarybos kolegija svarstė VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ valdybos prašymą neskubėti pertvarkyti viešosios įstaigos į biudžetinę įstaigą. Viešoji įstaiga turi būti pertvarkyta į biudžetinę, nes to reikalauja rinkliavas reglamentuojantis įstatymas.
Parkomatas
Parkomatas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Įmonės valdyba siūlo neskubėti reorganizuoti įmonę, nes šiuo metu rengiamas projektas verslo paramos agentūrai „Viešosios turizmo infrastruktūros įrengimas Kauno kempinge Jonavos gatvėje“ Europos sąjungos lėšomis Kauno kempingui gauti, o viešosios įstaigos pertvarkymas į biudžetinę įstaigą gali šį procesą pristabdyti.

Tačiau Turto valdymo departamento vedėjos Virginijos Žuromskaitės teigimu, reorganizavus viešąją įstaigą į biudžetinę, ši taip pat galės pretenduoti į Europos Sąjungos fondų paramą.

Kauno meras Andrius Kupčinskas pabrėžė, kad biudžetinės įstaigos pagrindu būtų kuriamas bendras transporto rinkliavų centras.

„Seniai užsibrėžta, kad visos rinkliavos už transportą turi atitekti vienam rinkliavų centrui. Tokia praktika seniai veikia daugelyje ES šalių. Dabar pajamos iš rinkliavų yra išsklaidytos po skirtingas įmones“, – pažymėjo meras.

Nauja biudžetinė įstaiga pati save išsilaikytų iš renkamų rinkliavų, todėl papildomų biudžeto dotacijų neprireiktų.

Klausimas dėl VšĮ „Automobilių stovėjimo aiktelės“ pertvarkymo į biudžetinę įstaigą ir jos įstatų patvirtinimo turėtų būti svarstomas spalio 14 dienos miesto tarybos posėdyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius