Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 03 01

Avarinės būklės biblioteka Vilniaus Naujininkuose dar metus lauks renovacijos

Dzūkų gatvėje Vilniuje esanti biblioteka yra vienintelė kitapus geležinkelio (Naujininkų pusėje). Tačiau skaitytojai baiminasi, kad, dėl prastos pastato būklės ir negaunant pinigų bibliotekos renovacijai, ji gali būti uždaryta. Vilniaus savivaldybė tikina, kad bibliotekos uždaryti neketina, tačiau remonto teks palaukti.
Avarinės būklės biblioteka Dzūkų g.
Avarinės būklės biblioteka Dzūkų g. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Situacija Naujininkų bibliotekoje – išties prasta. Gal todėl čia besilankantiems skaitytojams ir kilo klausimų, kad galbūt ją ketinama tiesiog uždaryti, jeigu niekas ir niekaip neranda pinigų remontui.

Žiemą užšąla tualetas

Į biblioteką Dzūkų g. nuolat užsukantis muzikologas Viktoras Gerulaitis 15min teigė, kad dėmesio dėl patalpų būklės sulaukta tik po to, kai vienas iš skaitytojų parašė laišką vienmandatėje Panerių apygardoje, kuri apima ir Naujininkus, išrinktam Seimo nariui Linui Balsiui.

„Dzūkų g. bibliotekoje nėra kompiuterių, nėra šildymo, žiemą tualetas užšąla. Bibliotekoje visą žiemą įjungti elektriniai šildytuvai, temperatūra patalpose būna apie 7–8 laipsniai šilumos“, – aiškino V.Gerulaitis.

Į biblioteką buvo atvykęs ir Seimo narys kartu su Vilniaus miesto centrinės bibliotekos direktore Rima Gražiene, jie susitiko su skaitytojais.

„Buvo kalbama, kad būtina renovuoti, negalima jos uždaryti, nes tai yra vienintelė biblioteka už geležinkelio, o artimiausia – tik Pavilnyje“, – sako V.Gerulaitis.

Vilniaus miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vadovė Jovita Cibulskytė 15min patvirtino, kad bibliotekos tikrai neketinama uždaryti.

V.Gerulaitis prisiminė, kad prieš kelerius metus panaši situacija buvo ir su Žvėryno biblioteka: pastatas buvo avarinės būklės, gyventojai rinko parašus, kad biblioteka būtų renovuojama, tačiau ją galiausiai uždarė. Dėl to baiminamasi, kad panašus likimas neištiktų ir bibliotekos Dzūkų gatvėje.

15min susisiekus su Naujininkų bibliotekos vedėja Regina Kozlovskaja, ji tvirtino, kad biblioteka tikrai nebus uždaryta, tiesiog šiemet nėra lėšų jos renovacijai.

„Apie uždarymą niekas nekalba, mes kalbėjome apie jos remontą. Dabar negalima remontuoti, nes nėra pinigų“, – atsakė R.Kozlovskaja.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Avarinės būklės biblioteka Dzūkų g.
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Avarinės būklės biblioteka Dzūkų g.

Remontas – nebent kitais metais

Vilniaus miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vadovė Jovita Cibulskytė 15min patvirtino, kad bibliotekos tikrai neketinama uždaryti, joje sukaupti ir toliau komplektuojami geri knygų fondai, lankosi skaitytojai. Vis dėlto bibliotekos remontas galimas nebent tik kitais metais.

„Nors galimybių skirti finansinių išteklių pastato renovacijai šiais metais dar neturime, tačiau kitąmet planuojame teikti paraišką Valstybės investicijų programai dėl lėšų skyrimo bibliotekos, esančios Dzūkų gatvėje, renovacijai“, – sakė J.Cibulskytė.

Ji taip pat teigia, kad bibliotekoje yra atlikti smulkūs remonto darbai: pakeisti langai, durys, sutvarkyta elektros instaliacija, elektrinis šildymas, įrengta interneto prieiga, kompiuteriu naudojasi bibliotekos darbuotojai.

J.Cibulskytė pridūrė, kad Vilniaus miesto savivaldybės Jaunimo reikalų skyrius ketina teikti paraišką to paties pastato pirmajame aukšte įrengti patalpas jaunimo centro veiklai. Tai, savivaldybės atstovės teigimu, taip pat gali paspartinti bibliotekos atsinaujinimą ir pritraukti daugiau skaitytojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius