Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 04 27 /15:17

B.Markauskas: Maisto ir veterinarijos tarnybos reforma gali būti baigta šių metų pabaigoje

Žemės ūkio ministras Bronius Markauskas prognozuoja, jog Maisto ir veterinarijos tarnyba gali būti reformuota iki šių metų pabaigos, bet norint pradėti pačią reformą, reikia pakeisti kai kuriuos įstatymus. Tuo metu naujasis tarnybos vadovas Darius Remeika sako, jog tarnybos reformos metu bus atsisakoma kai kurių institucijos funkcijų.
Bronius Markauskas
Bronius Markauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Dabar svarstome apie Maisto ir veterinarijos tarnybos reformą ir optimizavimą. Daug dėmesio bus skiriama regioniniams skyriams. Čia būtent yra vietos optimizacijai. Dar bus svarstoma Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto atskyrimas, bet pirmiausia, norint viską įgyvendinti reikia pakeisti pačios tarnybos statusą, kad ji priklausytų ne Vyriausybei, o Žemės ūkio ministerijai“, – BNS kalbėjo B.Markauskas.

Anot jo, norint, kad Maisto ir veterinarijos tarnyba tiesiogiai būtų pavaldi ministerijai, reikia pakeisti maždaug 20 įstatymų. Tą tikimasi padaryti šioje Seimo pavasario sesijoje.

„Tai nėra nauji įstatymai, o tiesiog jų pataisos. Kaimo reikalų komitete jau esu pristatęs kai kuriuos pakeitimus ir tikiuosi, kad viską pavyks priimti dar pavasario sesijoje. Tada galėsime pradėti reformą“, – tvirtino ministras.

B.Markausko žodžiais, nuo ketvirtadienio darbą pradedantis naujas Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Darius Remeika ne tik turės rūpintis tarnybos reforma, bet ir stengsis, kad institucija veiktų skaidriau.

„Šiandien pristačiau naują vadovą tarnybos kolektyvui. Jo pagrindinės užduotys bus skaidrumas ir viešumas, nes tyrimai dėl galimos korupcijos tarnyboje dar nėra baigti. Nė viena interesų grupė negali būti išskiriama tarnybos veikloje ir turi būti ieškoma naujų rinkų mūsų produktams“, – teigė žemės ūkio ministras.

Pats D.Remeika BNS tvirtino, kad Maisto ir veterinarijos tarnybos reformos metu bus peržiūrimos tarnybos funkcijos bei bandoma optimizuoti institucijos darbą, atsisakant kai kurių atliekamų darbų.

„Pirmiausia peržiūrėsime visas funkcijas ir darbus tarnybos. Tai turi būti optimizuota. Atsisakysime nereikalingų funkcijų. Pavyzdžiui, šiuo metu tarnyba ženklina augintinius, bet tai galėtų daryti privatūs veterinarai ir mes jiems tai tikrai perduosime. Mes tik kontroliuosime kaip tai vyksta“, – tvirtino D.Remeika.

Jis kol kas dar negalėjo komentuoti, kiek laiko užtruks tarnybos reforma.

„Kalbant apskritai, tai reorganizacija palies centrinę tarnybą. Yra daug funkcijų, bet pabandysime viską peržiūrėti ir optimizuoti centrinį ir regioninius padalinius. Kai kuriuose rajonuose ūkių daugiau, o kai kur mažiau, tačiau kartais inspektorių skaičius yra panašus, todėl turime viską peržiūrėti“, – teigė D.Remeika.

Vyriausybė D.Remeiką praėjusią savaitę paskyrė vadovauti Maisto ir veterinarijos tarnybai – ji buvo likusi be nuolatinio vadovo, kai pernai spalį Vyriausybė atleido jos direktorių Joną Milių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius