-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 16

B.Lubys: Lietuvos verslininkus vilioja Baltarusijos produkcija ir jos rinka

Verslininkas Bronislovas Lubys, kurio vadovaujama Lietuvos pramonininkų konfederacija yra viena iš Lietuvos ir Baltarusijos tarptautinio ekonomikos forumo organizatorių, sako, kad palaikant santykius su kaimynais svarbiausia – suteikti abiejų šalių verslui, žmonėms judėjimo per valstybių sieną laisvę.
A.Lukašenka su sūnumi
A.Lukašenka su sūnumi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Vienas būtinų tarpvalstybinių susitarimų – bevizio judėjimo pasienyje įteisinimas žmonėms, gyvenantiems 50 kilometrų atstumu nuo mūsų valstybių sienos. Tai leistų laisvai judėti gyventojams tiek iš vienos, tiek iš kitos šalies. Ir tai ne vien tik viešosios diplomatijos klausimas. Tai labai svarbu ir ekonomiškai. Į šią bevizę teritoriją patenkantiems miestams ir juose veiklą plėtojantiems verslininkams atsivers neabejotina nauda, pavyzdžiui, tai itin pajustų Druskininkai. Lietuvos verslininkus vilioja Baltarusijos produkcija ir jos rinka, reikalingas laisvas įvažiavimas į šią šalį ir išvažiavimas iš jos. Šiandien mes to neturime“, – interviu „Lietuvos žinioms“ sakė B.Lubys.

Anot jo, itin svarbus klausimas – baltarusiškų krovinių tranzitas per Klaipėdos uostą.

„Šiuo metu tarp penkių kaimyninių uostų vyksta didžiulė konkurencija dėl krovinių. Mūsų manymu, ekonominiu požiūriu Baltarusijai naudingiausia būtų naudotis Klaipėdos uostu savo kroviniams gabenti ir jeigu jis būtų pasirinktas, atsirastų darbo ne tik mūsų uostui, bet padidėtų krovinių srautai ir mūsų geležinkeliais“, – kalbėjo didžiausią uosto krovos bendrovę „Klasco“ valdantis B.Lubys.

Jo teigimu, Baltarusijai taip pat naudingas bendradarbiavimas su ES, kurios narė yra Lietuva. Pavyzdžiui, baltarusiai turi daug medienos ir durpių, jie visa tai ruošiasi parduoti: „Turėkime omeny, kad dujos ir kiti energetikos ištekliai brangsta ir kad jų pakaitalas – durpės – galėtų būti sėkmingai eksportuojamas į ES, taigi ir į Lietuvą. Tai tik vienas pavyzdžių“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius