Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 12

Balandį išvykimą iš šalies deklaravo 5 kartus daugiau lietuvių nei kovą

Šių metų balandžio mėnesį gyvenamąją vietą užsienyje deklaravo 11 tūkst. 324 asmenys, skelbia Statistikos departamentas.
„15min“ kalbinti specialistai sakė, kad emigracija iš Lietuvos šiemet didės ne tik dėl ekonominių, bet ir dėl socialinių, psichologinių priežasčių.
„15min“ kalbinti specialistai sakė, kad emigracija iš Lietuvos šiemet didės ne tik dėl ekonominių, bet ir dėl socialinių, psichologinių priežasčių. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Emigracija

Lyginant su kovu, kuomet gyvenamąją vietą užsienyje deklaravo 2 tūkst. 112 emigrantų iš Lietuvos, antrąjį pavasario mėnesį išvykimą užregistravo 5 kartus daugiau žmonių.

Per metus (nuo 2009 gegužės iki 2010 balandžio pabaigos) išvykimą iš viso deklaravo 32 tūkst. 417 lietuvių.

Žymus deklaravusiųjų skaičiaus augimas balandžio mėnesį galėjo būti nulemtas diskusijų dėl privalomojo sveikatos draudimo, kurį, kaip buvo paskelbta, turi mokėti ir oficialiai išvykimo nedeklaravę emigrantai.

Balandį nutarta, kad tie emigrantai, kurie nedeklaruos išvykimo iš Lietuvos, bet pateiks įrodymus, kad nėra nuolat gyvenantys Lietuvoje, galės nepriemoką sumokėti dalimis arba atidėti.

Nuo 2009 metų sveikatos draudimo mokestis asmenims, kurie jį patys moka, nes neturi darbdavio, siekia 72 litus – 9 proc. minimaliosios mėnesio algos. Asmenys, kurie turi darbdavį, moka 6 proc. dydžio privalomojo sveikatos draudimo mokestį, kitus 3 proc. sumoka darbdavys.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius