-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 21

Balsą rinkimuose atidavęs V.Matijošaitis – apie COVID-19 situaciją Kaune: „Naktinius klubus visus „kirsti“ reikia“

Trečiadienį į Kauno rotušę išreikšti savo valią antrajame Seimo rinkimų ture atvyko Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis. Jam teko pasirinkti iš dviejų Panemunės apygardoje besikaunančių kandidatų – konservatorės Gintarės Skaistės ir „valstiečio“ Aurelijaus Verygos. Išsakė Kauno meras ir nuomonę apie grėsmingai prastėjančią COVID-19 situaciją laikinojoje sostinėje.
Visvaldas Matijošaitis balsavo LR Seimo rinkimuose
Visvaldas Matijošaitis balsavo LR Seimo rinkimuose / Aliaus Koroliovo nuotr.

Konservatoriai, anot V.Matijošaičio, laimėję pirmąjį Seimo rinkimų turą, ėmė elgtis šiek tiek per daug arogantiškai.

„Bet tai būdinga konservatoriams. „Atmetė“ čia tuos į rinkimus, kurių mes turbūt vėliau ketverius metus ir nematysim Kaune. Nebent į kokį koncertą atvažiuos. Darbo nelabai iš jų tikiuosi“, – rėžė Kauno meras.

Kalbėdamas apie A.Verygą, jis negailėjo pastarajam kandidatui gerų žodžių, tikino, kad sveikatos apsaugos ministras – tas ministras, su kuriuo jam tenka dažniausiai ir daugiausiai bendrauti.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Aurelijus Veryga
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Aurelijus Veryga

„Paskambini jam, jei per tris pyptelėjimus nepakėlė, palieki ramybėje, žinai, kad už 10–15 minučių, už pusvalandžio atskambins. Kalbi apie miesto reikalus su juo kaip su draugu. Kaunietis vis dėlto. Kitų ministrų nelabai pažįstu“, – akivaizdžiai atskleisdamas, už ką balsavo, savo nuomonę išsakė V.Matijošaitis.

Politologai teigia, kad antrajame Seimo rinkimų ture kauniečių pasirinkimas bus išties reikšmingas (iš septynių dvikovų, net šešiose vienas prieš kitą kaunasi „valstiečių“ ir konservatorių atstovai). Ypač jis bus reikšmingas Tėvynės sąjungai–Lietuvos krikščionims demokratams (TS-LKD). Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovai, tarp kurių – ir minėtasis A.Veryga (19 proc.), Panemunės apygardoje pirmame ture smarkiai atsilikęs nuo konservatorės G.Skaistės (33 proc.),— pasirodė silpnokai.

Paklaustas, kuri iš „kaunietiškų“ dvikovų pačiam įdomiausia ir kurioje daugiausiai šansų laimėti turi „valstiečiai“, Kauno meras teigė nežinantis ir įtakos negalintis šiuo klausimu padaryti jokios, tačiau kovoti, pasak jo, kiekvienas turėtų ne tik dėl kėdės Seime, bet ir to, ką sugebės po to duoti miestui ir Lietuvai.

„Jei nueini tam, kad gautum Seime algą, eik į statybas dirbti. Ar nustebins antrajame ture koks „valstiečių“ kandidatas, priklausys nuo to, kaip kauniečiai aktyviai eis balsuoti. Jei eis taip, kaip pirmajame ture, „valstiečiai“ turi daugiau šansų, jei neis balsuoti – laimės konservatoriai“, – spėjo V.Matijošaitis.

V.Matijošaitis: „Jei nueini tam, kad gautum Seime algą, eik į statybas dirbti.“

Paklaustas, ar „valstiečiai“, kurių gretose – ir ne vienas „Vieningo Kauno“ (Kauno meras – šios visuomeninės organizacijos valdybos pirmininkas) narys, vis dėlto laimės rinkimus, jis spėlioti nesiryžo.

„Nesigilinu taip giliai. Žiūriu į miesto reikalus. Turime užregistravę ir „Vieningą Lietuvą“, „Vieningą Palangą“, „Vieningą Plungę“. Ten mūsų fabrikai yra, darbuotojai nuėję į vietos tarybą, miesto gyvenime dalyvauja. Bet mes nesame politikai. Aš esu ūkininkas, mano versle visi taip pat yra ūkininkai, o į politiką atėjome, nes kažkada per miestą negalima buvo pravažiuoti. Noriu, kad anūkai eitų į gerą darželį, mokyklą“, – tikino V.Matijošaitis.

Aliaus Koroliovo nuotr./Visvaldas Matijošaitis balsavo LR Seimo rinkimuose
Aliaus Koroliovo nuotr./Visvaldas Matijošaitis balsavo LR Seimo rinkimuose

Baiminasi dėl švietimo sistemos ir senelių namų

Per praėjusią parą Lietuvoje nustatytas rekordinis susirgimų COVID-19 skaičius – 311 naujų koronaviruso atvejų. Daugiausiai jų – 101, patvirtinta Kauno apskrityje. Registrų centro spalio 21 dienos duomenimis, Kauno miesto savivaldybėje per keturiolika dienų fiksuojamas 97,8 užsikrėtimų 100 tūkst. gyventojų rodiklis. Kauno rajono savivaldybėje – 121,3 užsikrėtimų. Kauno miesto savivaldybėje šiuo metu COVID-19 serga 557 žmonės. Pasveikusiais laikomi 315 asmenų.

Paklaustas, ar taip sparčiai augant susirgimų skaičiui, nesiruošia imtis kokių lokalių ribojimų mieste, V.Matijošaitis patikino, kad svarbiausia situaciją suvaldyti – daug tikimasi iš kitą savaitę vyksiančių mokinių atostogų.

„Geriau prailginti mokinių atostogas, kad žinotume, kad į mokyklas jie sugrįžta sveiki. Jie važiuos į kapus, pats važiuosiu. Visi važiuosime į kapus. Tą dieną reiktų elgtis atsargiau – nesiglamonėt, nesibučiuot. Po savaitės atostogų, dar savaitę vaikai mokysis nuotoliniu būdu. Tokį sprendimą ir žadėjome priimti.

Bijau dėl švietimo sistemos, bijau dėl senelių namų... Šiandien ryte apribojome patys tarpusavyje savivaldybėje bendravimą. Neįleisime žmonių į kitus pastato aukštus be reikalo, eisime susitikti apačioje. Nuo karantino pradžios su savivaldybės darbuotojais posėdžiaujame ne mano kabinete, o didžiojoje salėje. Galime ten 5 metrų ir didesniu atstumu dirbti“, – teigė meras.

Šiuo metu į nuotolinį ugdymą Kaune yra perėjusios 4 Kauno miesto įstaigos: Aleksoto lopšelis darželis, KTU Vaižganto progimnazija, Tirkiliškių mokykla-darželis, Vaišvydavos pagrindinė mokykla. Taip pat viena grupė lopšelyje darželyje „Gandriukas“.

Uždarytų naktinius klubus

Griežtai V.Matijošaitis pasisako apie naktinių klubų darbo laiko trumpinimą.

„Baruose nėra židinių, ten ateina pavalgyti visi, o naktinius klubus, vienareikšmiškai, visus „kirsti“ reikia ir neatidaryti. Bent jau nuo dvylikos, bet tuomet jau nebus ir naktiniai klubai. Ne nuo mūsų tai priklauso. Bus Vyriausybės nurodymas – tą ir darysime.

Vyriausybės sprendimai dar nevėluoja, dar suvaldo situaciją, surankioja užsikrėtimus. Epidemiologiniai tyrimai Kaune vykdomi greitai, bet Lingienės (epidemiologė Rolanda Lingienė – aut. past.), kurią seniai pažįstu, klausiausi, tai ji jau bėdavojasi, kad darbuotojai deda pareiškimus ir nori išeiti iš darbo. Ir dėl krūvio, ir dėl baimės, ir dėl neįvertinimo, dėl pinigų – nesumoka, ką žadėjo. Tokių dalykų negali būti: žadėjai, pats neimk sau algos, bet sumokėk, kam žadėjai. Tai yra problema“, – teigė Kauno meras.

Dvigubai daugiau balsuotojų nei per pirmąjį turą

Trečiadienį Lietuvoje toliau vyksta išankstinis balsavimas antrajame Seimo rinkimų ture. Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, pirmadienį, pirmąją išankstinio balsavimo dieną, antrajame Seimo rinkimų ture savo valią pareiškė 27 tūkst. 630 arba 1,20 proc. rinkėjų. Tai yra dvigubai daugiau nei per pirmąjį turą – spalio 5-ąją balsavo 12 tūkst. 980 arba 0,54 proc. rinkėjų.

Balsavimas iš anksto antrajame Seimo rinkimų ture truks iki ketvirtadienio.

V.Matijošaitis: „Aš esu ūkininkas, mano versle visi taip pat yra ūkininkai“.

Renkami 68 parlamentarai vienmandatėse apygardose. Trys jau išrinkti per pirmąjį turą. Dar 70 politikų į parlamentą pateko pagal partijų sąrašus.

Rinkėjai valią pareikšti gali bet kurioje išankstinio balsavimo vietoje, nepriklausomai nuo gyvenamosios vietos registracijos.

Balsavimas prasideda 7 valandą ir trunka iki 20 valandos.

Antrasis Seimo rinkimų turas vyks spalio 25 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius