Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 22

Balsuojant dėl Greičiaus atleidimo Landsbergis ragina nepasiduoti spaudimui

Vienas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderių europarlamentaras Vytautas Landsbergis ragina partijos narius elgtis pagal sąžinę ir garbės supratimą, balsuojant dėl Vytauto Greičiaus atleidimo iš Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) pirmininko pareigų.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis / „Scanpix“ nuotr.

„Kai yra prievartavimas, žmogui paprastai kyla noras nenusileisti tam prievartavimui. Pažiūrėsime, ar taip ir bus“, – pirmadienį BNS sakė V.Landsbergis, paklaustas apie galimą TS-LKD laikyseną antradienį balsuojant dėl V.Greičiaus atleidimo.

Europarlamentaras abejojo, ar prezidentas Valdas Adamkus galėtų kelti sąlygą, kad nepasirašys kitų metų biudžeto, jeigu Seimas iki Naujųjų metų nepritars jo teikimui V.Greičių atleisti iš LAT vadovo pareigų, pasibaigus įgaliojimams.

„Neįsivaizduoju, kad tai galėtų būti kalbama prezidento vardu. Taip žeminamas prezidento vardas. Tokie pasakymai tikrai ne pagal prezidento Valdo Adamkaus charakterį ir principus“, – sakė V.Landsbergis.

Seimas pirmadienį po pateikimo pritarė nutarimo projektui dėl V.Greičio atleidimo. Priimti šį nutarimą ketinama antradienį.

BNS žiniomis, šeštadienį Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas kai kuriems valdančiosios daugumos ir opozicijos atstovams tvirtino, jog Prezidentūra kelia sąlygą – arba įgaliojimus baigusio LAT pirmininko A.Greičiaus atleidimo klausimas bus išspręstas artimiausiu metu, arba Prezidentūroje gali strigti kitų metų biudžeto pasirašymas.

Prezidento atstovė spaudai Rita Grumadaitė žurnalistams teigė, kad šalies vadovas nekėlė ir nekelia jokių sąlygų dėl biudžeto.

Praėjusios kadencijos Seimas jau du kartus balsavo ir du kartus atmetė prezidento dekretą dėl šių metų liepą įgaliojimus baigusio V.Greičiaus atleidimo iš LAT vadovo pareigų. Prezidentas yra pasirašęs trečiąjį dekretą dėl LAT pirmininko atleidimo, tačiau Seimas jo kol kas nesvarstė.

Šalies vadovas praėjusios kadencijos Seimui, pastarajam dar neatleidus V.Greičiaus, buvo pateikęs dekretą ir dėl LAT Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininko Jono Prapiesčio skyrimo naujuoju LAT pirmininku, tačiau vėliau šį dekretą atšaukė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius