Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 08

Baltarusija pažadėjo spręsti problemas dėl elektrą branginančio perdavimo linijų remonto

Minske viešintis užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis trečiadienį sakė gavęs kolegos Baltarusijos ministro pažadą spręsti problemas dėl aukštos įtampos elektros perdavimo linijų remonto, kuriam užtrukus Lietuvai brangsta perkama elektra.
Elektra
Elektra / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

A.Ažubalis taip pat pareiškė, kad Baltarusijos planai statyti atominę elektrinę netoli Lietuvos sienos gali tapti dirgikliu dvišaliuose santykiuose.

„Išsakiau labai rimtą Lietuvos Vyriausybės susirūpinimą ir gavau pažadą iš savo kolegos, kad šis klausimas bus sprendžiamas artimiausiu metu ekspertų lygiu“, – BNS telefonu iš Minsko trečiadienio vakarą sakė A.Ažubalis po susitikimo su Baltarusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Martynovu.

Anot A.Ažubalio, viena iš elektros linijų, kuri ateina iš Rusijos per Baltarusiją į Lietuvą, neveikia jau nuo sausio mėnesio, o „tai Lietuvos vartotojams gresia galimu kainų pakėlimu“.

Baltarusija dar sausio mėnesio pradėjo remontuoti aukštos įtampos elektros perdavimo linijas, nutiestas per jų šalį iš Smolensko atominės elektrinės iki Lietuvos, tačiau remontas nebaigtas iki šiol.Tai gali tapti ne tik ekologiniu pavojumi, bet ir ilgalaikių santykių dirgikliu.

Šia linija į Lietuvą tekėjo didžioji dalis rusiškos elektros. Sumažėjus tiekimo šaltinių, mūsų šaliai dabar tenka pirkti brangesnę elektrą iš kitur, trečiadienį pranešė dienraštis „Lietuvos rytas“.

A.Ažubalis trečiadienį tvirtino per susitikimą su Baltarusijos ministru taip pat išsakęs rimtą Lietuvos susirūpinimą dėl planuojamos Baltarusijos atominės elektrinės statybos Astravo rajone, vos už 53 kilometrų nuo Vilniaus.

„Tai gali tapti ne tik ekologiniu pavojumi, bet ir ilgalaikių santykių dirgikliu tarp Lietuvos ir Baltarusijos“, – BNS sakė A.Ažubalis.

Ministras taip pat teigė, kad per susitikimą su S.Martynovu sutarta, jog klausimas dėl palengvinto sienos režimo pasienio gyventojams turi būti išspręstas artimiausiu metu. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius