Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 29

Baltarusijai reikia „dar šiek tiek laiko“ pasirengti paprastesnei sienos kirtimo tvarkai

Baltarusija sako, kad jai dar reikia šiek tiek laiko baigti pasirengimo darbus supaprastintai sienos kirtimo tvarkai pasienyje gyvenantiems žmonėms, teigia Lietuvos diplomatai.
Pasienis
Pasienis / VSAT nuotr.

„Baltarusijos atstovai yra užsiminę, kad jiems dar reikia šiek tiek laiko pasirengimo darbams baigti“, – dienraščiui „Vilniaus diena“ pranešė Lietuvos užsienio reikalų ministerija.

Lietuvos URM teigia visus pasirengimo darbus jau atlikusi.

Susitarimas dėl paprastesnės sienos kirtimo tvarkos buvo pasirašytas pernai spalį prezidentei Daliai Grybauskaitei lankantis Minske, o Lietuvos Seimas jį ratifikavo vasarą.

Pagal sutartį, specialius leidimus gavę gyventojai, kurie gyvena pasienio teritorijoje ne trumpiau kaip vienus metus, galėtų kirsti sieną be vizų ir būti 50 kilometrų pločio Baltarusijos pasienio teritorijoje iki 90 dienų per pusmetį. Leidimai nesuteiks teisės dirbti kaimyninėje valstybėje.

Ratifikavus susitarimą užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis svarstė, kad palengvintas judėjimas per sieną galėtų pradėti veikti jau šių metų pabaigoje.

Susitarimui pradėjus veikti į leidimus lengviau kirsti sieną teoriškai pretenduoti galėtų apie 800 tūkst. Lietuvos gyventojų ir 600 tūkst. baltarusių. Į sutartas teritorijas Lietuvos pusėje patenka Vilnius, Ignalina, Varėna, Druskininkai, Baltarusijos – Gardinas, Lyda, Ašmena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius