Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 21

Baltarusijoje sulaikytai Lietuvos pilietei skirta 10 parų arešto

Minske per sekmadienio vakarą prasidėjusius neramumus sulaikytai Lietuvos pilietei skirta 10 parų administracinio arešto, pranešė Lietuvos ambasada.
Milicijos pareigūnai
Milicijos pareigūnai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ambasados įgaliotasis ministras Tauras Pajaujis BNS sakė, kad pranešimas apie Minske studijuojančiai Lietuvos pilietei skirtą bausmę buvo gautas antradienį.

„Už mitingo taisyklių pažeidimą. Ji buvo viena iš daugelio (sulaikytųjų), kurie gavo po 10 parų“, – paaiškino diplomatas.

Pasak jo, tolesnių veiksmų ambasada šiuo klausimu imtis neketina, nes Baltarusijos pareigūnai juridiškai viską atliko nepriekaištingai.

„Sulaikymo terminas Baltarusijoje gali trukti 72 valandas, o jie per 30 valandų sugebėjo ir pas teisėją nuvesti. Iš konsulinės pusės mes nieko daryti negalime. Politiniai dalykai sprendžiami Užsienio reikalų ministerijoje“, – dėstė ambasados Minske atstovas.

Lietuvos sostinėje įsikūrusio Europos humanitarinio universiteto atstovė Tatjana Chulitskaja antradienį žurnalistams sakė, kad savo tėvynėje buvo sulaikyti ir keli šioje aukštojoje mokykloje besimokantys studentai.

Baltarusijos pareigūnai antradienį paskelbė, kad administracinis areštas buvo skirtas apie 600 sulaikytų protestuotojų, sekmadienį pasibaigus prezidento rinkimams susirinkusių į demonstraciją Minsko centre. Prieš demonstrantus buvo panaudotos specialiosios Baltarusijos milicijos pajėgos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius