-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 04

Baltarusijos krizę pajuto ir palangiškiai

Baltarusijos krizę šią vasarą pajuto ir Palangoje paslaugas teikiantys žmonės.
Slavai yra vieni pagrindinių Palangos verslininkų maitintojų.
Slavai yra vieni pagrindinių Palangos verslininkų maitintojų. / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.

Šį kurortą pamėgusių baltarusių bus kur kas mažiau, atšaukiamos išankstinės kambarių nuomos rezervacijos.

Tai patvirtino ir Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovas Gintaras Sičiūnas. Anot jo, šiuo metu itin pasijuto, kad baltarusiai išgyvena finansinius sunkumus. Užsakymai atšaukiami ne tik jo vadovaujamame viešbutyje, bet ir kituose.

Baltarusių pasiges ir beveik vien šiems užsieniečiams penkis kambarius nuosavame name daugiau nei dešimtmetį nuomojanti Violeta Čiutelytė.

„Baltarusiai mums yra tapę kaip giminės. Labai nuoširdūs, geri ir tvarkingi žmonės, mes juos priimame daugiau nei dešimt metų. Tačiau šią vasarą dėl krizės Baltarusijoje jų bus kur kas mažiau. Mums tai pasijus ir finansiškai“, – pasakojo V.Čiutelytė.

Pasak pašnekovės, šiemet atvažiuoja garbaus amžiaus senbuviai poilsiautojai, kurie tikriausiai per savo gyvenimą yra sutaupę pinigų kelionėms. Tačiau nebeatvyks jaunesnės kartos baltarusių. Anot jos, į Palangą iš šios šalies atvažiuodavo besilaukiančios moterys, šeimos su mažais vaikais.

„Jaunesniems yra sunkiau. Dėl to pajusime ir nuostolių, nes mes nuomodavome beveik vien tik baltarusiams. Jei paskambindavo koks lietuvis, sakydavome, kad neturime laisvų vietų, nes išties visus kambarius būdavo užsisakę baltarusiai. Kai nuolat būdavo užimta, lietuviai ir nebeskambindavo“, –  teigė V.Čiutelytė.

Sumažėjusius baltarusių srautus pastebėjo ir Palangos turizmo informacijos centras. Jo atstovė Egidija Smilingienė teigė, kad jie šiemet užsisako mažiau viešbučių, kambarių privačiame sektoriuje.

„Žiūrint koks poilsiautojas iš Baltarusijos. Jei jis užsisakė kambarį aukštesnės kategorijos viešbutyje, tai ir atvažiuos. Nes jei turėjo pinigų, tai ir dabar turi. Mažiau tų poilsiautojų, kurie nuomodavosi pigesnius kambarius“, – komentavo E.Smilingienė.

Pagal turistų srautų kiekį baltarusiai, anot jos, patekdavo į dešimtuką, daugiausiai poilsiautojų į Palangą atvažiuoja iš  Lietuvos, Rusijos, Vokietijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius