Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 12

Baltarusijos ministras absurdiškais pavadino JAV generolo įspėjimus dėl Suvalkų koridoriaus

Baltarusijos užsienio reikalų ministras Vladimiras Makėjus atmeta Jungtinių Valstijų generolo perspėjimus, kad Baltarusija ir Rusija gali greitai užimti Lenkijoje esantį Suvalkų koridorių ir taip apsunkinti kelią sąjungininkams ginti Baltijos šalis.
Paradas Minske
Paradas Minske / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Aš manau, kad tokie teiginiai yra absurdiški“, – bendroje spaudos konferencijoje su Lietuvos kolega Linu Linkevičiumi ketvirtadienį Minske sakė V.Makėjus. Jo pasisakymo išrašą išplatino Baltarusijos ambasada Lietuvoje.

Jis pridūrė, kad bet koks karinio aktyvumo stiprinimas tiek iš Baltarusijos, tiek iš Europos Sąjungos sienų pusės tik didins karinę ir politinę įtampą.

Vladimiras Makėjus: „Mūsų prezidentas jau ne kartą yra pasisakęs šita tema – iš Baltarusijos teritorijos negali išeiti jokia grėsmė pasauliui. Ir viskas tuo pasakyta.“

V.Makėjus sakė, kad „mes nesusitvarkome su teberusenančiu Ukrainos konfliktu, o jeigu dar pažertume papildomų žarijų į šį Ukrainos krizės laužą, tai būtų visiškai iracionalu“.

„Mūsų prezidentas jau ne kartą yra pasisakęs šita tema – iš Baltarusijos teritorijos negali išeiti jokia grėsmė pasauliui. Ir viskas tuo pasakyta“, – nurodė užsienio reikalų ministras.

Praėjusią savaitę su Lietuvoje tarnaujančiais amerikiečiais kariais bendravęs generolas leitenantas Benas Hodgesas kalbėjo apie teritoriją šiaurės rytų Lenkijoje, kuri iš Vakarų ribojasi su Karaliaučiaus sritimi, o iš Rytų – su Baltarusija.

„Šią zoną mes vadiname Suvalkų koridoriumi“, – sakė JAV Sausumos pajėgų Europoje vadas.

„Per labai trumpą laiko tarpą jie (Baltarusijos ir Rusijos kariai – BNS) gali susijungti ir užblokuoti Lenkijos ir Lietuvos sieną. Ir taip jie izoliuos tris NATO sąjungininkes nuo viso likusio Aljanso“, – kalbėjo B. Hodgesas.

Generolas taip pat įspėjo apie Rusijos telkiamus karinius pajėgumus Karaliaučiaus srityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius