Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 08 /18:10

„Baltic Media Alliance“, valdančios „Piervyj Baltijskij kanal“, atstovybės vadovė Jolanta Butkevičienė atsiprašė Lietuvos

Tarptautinio žiniasklaidos holdingo „Baltic Media Alliance“ (BMA), valdančio ir „Piervyj Baltijskij kanal“, atstovybės Lietuvoje vadovė Jolanta Butkevičienė bendrovės vardu atsiprašo dėl parodytos laidos.
Jolanta Butkevičienė.
Jolanta Butkevičienė. / TV3 nuotr.

„Bendrovės „Baltic Media Alliance“ vardu noriu atsiprašyti Lietuvos žmonių, kad per vieną iš mūsų holdingo retransliuojamų kanalų „Piervyj Baltijskij kanal“ (Pirmasis Baltijos kanalas) buvo parodyta kiekvieno lietuvio pilietinius jausmus užgaunanti laida apie visai šaliai skaudžius 1991 m. sausio 13-osios įvykius“, – išplatintame pranešime cituojama J.Butkevičienė.

Anot jos, nors didžiąją dalį laidų BMA tik retransliuoja, jaučia didžiulę atsakomybę prieš Lietuvos visuomenę ir savo partnerius, todėl nuolat deda pastangas, siekdama maksimaliai kontroliuoti retransliuojamų kanalų turinį.

„Tad mano atostogų metu parodyta laida man, kaip vadovei, taip pat buvo didžiulis akibrokštas, kurį vertinu kaip provokaciją. Todėl, nutraukusi atostogas, skubiai grįžtu į Lietuvą ir, prisiimdama asmeninę atsakomybę, sieksiu padaryti viską, kad būtų išsiaiškinta, kodėl tokio turinio laida pasiekė eterį“, – sakė ji.

„Cgates“ vadovas Paulius Dambrauskas 15min.lt patvirtino, kad sulaukus daugybės žiūrovų skundų dėl praėjusio penktadienio vakarą parodytos šmeižikiškos laidos apie Sausio 13-osios įvykius pirmadienį buvo atjungta PBK transliacija.

Lietuvos radijo ir televizijos komisija kreipėsi į Latvijos jurisdikcijai priklausantį PBK, reikalaudama paneigti melagingus, tikrovės neatitinkančius ir Lietuvos piliečius įžeidžiančius faktus apie Sausio 13-osios įvykius.

Komisija, reaguodama į šios informacijos paskleidimą, pirmadienį savo iniciatyva pradėjo tyrimą.

Atnaujinta 18.10 val. Antradienį vakare BMA išplatino pranešimą spaudai dėl laidos „Žmogus ir įstatymas“. Pranešime spaudai rašoma, kad nei PBK, nei jo naujienų tarnybos žurnalistai nedalyvavo autorinės Aleksejaus Pimanovo laidos „Žmogus ir įstatymas“ kūrime. „PBK šią laidą gavo iš Rusijos Pirmojo kanalo prieš pat eterį. Todėl nebuvo jokių galimybių laidą peržiūrėti. Norėtume pabrėžti, kad už autorinėje laidoje pateiktą informaciją ir pasisakymus atsakomybę pirmiausiai turi prisiimti laidos autoriai. PBK šiuo metu ruošia laišką laidos „Žmogus ir įstatymas“ autoriui Aleksejui Pimanovui. Tikimės, kad tai suteiks galimybę atsakingoms institucijoms, kontroliuojančioms elektroninės žiniasklaidos priemones priimti teisingą sprendimą, atitinkantį Lietuvos ir Latvijos įstatymus“, – rašoma pranešime spaudai. 

„Nepaisant to, kad žodžio laisvė – tai viena pagrindinių vertybių kiekvienoje demokratinėje šalyje bei nepaisant to, kad didžiulį rezonansą visuomenėje sukėlusi istorinių įvykių interpretacija buvo pateikta autorinėje laidoje, PBK pripažįsta, kad teisė į žodžio laisvę nėra absoliuti ir gali būti apribota. Tačiau demokratinėje valstybėje tik teismas, atidžiai išnagrinėjęs konkretaus atvejo aplinkybes, gali priimti sprendimą, kaip vertinti šalių pasisakymus ir apriboti suteiktas teises, arba ne. Jeigu teismas įpareigotų,  PBK yra pasiruošęs atsiprašyti dėl pozicijos, kurią išsakė autorinės laidos autoriai, ir įvykdyti bet kokius kitus teismo reikalavimus, susijusius su minėta laida. Mums labai gaila, kad PBK eteryje pasirodžiusi laida įžeidė Lietuvos piliečių jausmus. PBK yra pasiruošęs suteikti galimybę Lietuvos visuomenės atstovams išsakyti savo nuomonę šia jautria tema vietinėje PBK žinių laidoje „Lietuvos laikas“, – rašoma pranešime. 

PBK informavo, kad ketina kreiptis į teismą, prašydamas įvertinti pasirodžiusius reikalavimus atimti iš kanalo licenciją. Teigiama, kad tokie veiksmai kenkia bendrovės reputacijai.

Apie BMA. Latvijos sostinėje Rygoje įsikūręs tarptautinis žiniasklaidos holdingas „Baltic Media Alliance“  (BMA) vysto verslą įvairiose šakose, tarp jų ir žiniasklaidoje: televizijoje, spaudoje bei internete, iš kurių didžiausias dėmesys skiriamas televizijai.

BMA TV kanalų krepšelio pagrindą sudaro rusų kalba transliuojami televizijos kanalai: Pirmasis Baltijos kanalas (PBK), NTV Mir, REN TV Baltija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius