Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 05

„Baltic Pride“ eitynių organizatorius Vladimiras Simonko savivaldybei: atėjo laikas bendradarbiauti

„Jau matau finišo tiesiąją“, – po teismo sprendimo, įpareigojančio Vilniaus miesto savivaldybę leisti homoseksualų eitynes Gedimino prospekte, prisipažino organizatorių atstovas – Lietuvos gėjų lygos (LGL) valdybos pirmininkas Vladimiras Simonko. Kartu jis pakvietė sostinės merą Artūrą Zuoką dalyvauti renginyje ir pasakyti baigiamąją kalbą.
Vladimiras Simonko
Vladimiras Simonko / Davido Braniffo nuotr.

Kaip portalas 15min.lt jau skelbė, Vilniaus apygardos administracinis teismas penktadienį įpareigojo sostinės savivaldybę suderinti leidimą gėjų eitynėms vienoje iš pagrindinių miesto gatvių.

„Mes – pakeliui į pergalę, – po teismo sprendimo portalui 15min.lt sakė V.Simonko. – Finišo tiesiąją jau matau. Tikiuosi, kad savivaldybė atsakingai pažiūrės į šitą sprendimą.

Remdamasis ankstesniais A.Zuoko pasisakymais, kad jis vykdys bet kokį teismo sprendimą, darau išvadą, kad savivaldybė sprendimo neskųs, nors formaliai tam yra 14 dienų.“

LGL vadovo manymu, jau atėjo laikas valdininkams padaryti išvadas ir pradėti bendradarbiauti. „Reikia šitą lapą užversti ir laikytis naujo požiūrio į socialines grupes. Manau, kai įvyks eitynės, meras tikrai galės pasakyti, kad miestas tolerantiškas.“

Naudodamasis proga, V.Simonko per portalą 15min.lt pakvietė merą dalyvauti eitynėse ir pasakyti baigiamąją kalbą Lukiškių aikštėje.

Homoseksualų eitynės „Už lygybę“ – vienas iš tradicinio homoseksualų festivalio „Baltic Pride“ renginių – suplanuotos liepos 27 d.

Eitynių dalyviai – apie 800 žmonių, pajudėję iš Odminių skvero prie Katedros aikštės, nori valandą žygiuoti Gedimino prospektu iki Lukiškių aikštės. Čia būtų sakomos eitynių dalyvių kalbos, išskleidžiama vaivorykštės vėliava.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius