-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 16

Baltijos šalys: „Mes atsigauname!“(nuotraukos)

Lietuvos, Latvijos ir Estijos prezidentai nepagrįstomis vadina kalbas apie neva Baltijos šalims gresiančią antrą krizę ir pabrėžia, kad šių šalių ekonomikos jau atsigauna po sunkmečio.
Dalia Grybauskaitė priėmė Estijos prezidentą Toomą Hendriką Ilvesą ir Latvijos prezidentą Valdį Zatlerį.
Dalia Grybauskaitė priėmė Estijos prezidentą Toomą Hendriką Ilvesą ir Latvijos prezidentą Valdį Zatlerį. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė kolegas iš Latvijos ir Estijos trečiadienį priėmė savo rezidencijoje Vilniuje. Baltijos šalių prezidentai daugiausia dėmesio skyrė pokalbiams apie ekonomiką bei energetiką, taip pat pasikeista nuomonėmis dėl klimato kaitos.

Po susitikimo surengtoje spaudos konferencijoje prezidentai teigė, jog Baltijos šalys pamažu atsigauna iš krizės.

D.Grybauskaitė: „Krizę išspręsime bet kokiu atveju“

Žurnalistų paklausti, kaip vertina žiniasklaidą apskriejusią konfidencialią Europos centrinio banko (ECB) informaciją, esą Baltijos šalims gresia „antra krizė“, prezidentai kartojo, jog šalys pamažu atsigauna.

„Ar tai oficialus (dokumentas)? Ne? Tai tada taip ir kalbėkime. Išties oficialiai tokios pozicijos nėra, jos ir negali būti. Mūsų ekonomikos stabilizuojasi, tarptautinės rinkos rodo pasitikėjimą. Tai, kad šalys – tiek Lietuva, tiek Latvija – sugebėjo turėti ir biudžetus, ir mūsų palūkanų normos krinta (valstybių) viduje, rodo, kad tiek tarptautinės rinkos, tiek vidaus rinka jau pradeda pasitikėti ekonomine perspektyva, todėl spekuliuoti kažkokiais neoficialiais dokumentais aš tikrai nelinkusi“, – sakė D.Grybauskaitė.

Latvijos prezidentas Valdis Zatleras kalbėjo, kad sprendžiant ekonomines problemas svarbu turėti aiškią, išsamią, tikslią informaciją apie situaciją ne tik šalyje, bet ir visame pasaulyje, o ypač valstybėse kaimynėse. „Ar ilgai dar būsime dugne, priklauso nuo to, kaip sugebėsime susidoroti su ekonomikos iššūkiais“, – sakė V.Zatleras.

Jis taip pat teigė, kad jo šalis atsigauna iš krizės. „Planas veikia. Įgyvendinome šių metų planus ir džiaugiamės rezultatais. Kiti metai, žinoma, bus kiti metai, bus kitų darbų, užduočių, tikslų. Tačiau trumpai galima pasakyti, kad Latvija atsigauna, programa veikia. Tikrųjų rezultatų mes tikimės 2012-aisiais, kadangi programa yra sudaryta ketveriems metams“, – sakė Latvijos vadovas.

D.Grybauskaitė vėliau dar pridūrė: „Krizę išspręsime bet kokiu atveju.“

Paklaustas apie Baltijos šalių poziciją šiuo metu vykstančioje konferencijoje Kopenhagoje, Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas teigė, jog ketinama laikytis bendros Europos Sąjungos pozicijos. „Tai nėra toks dalykas, kad kas nors blokuotų, yra įsipareigojimų. (...) Matysime, kas nutiks, kai susitiks premjerai. Vienos pozicijos dar nėra, tačiau tai nėra vieta, kur pyktumėmės“, – pabrėžė Estijos vadovas.

Kitą Lietuvos, Latvijos ir Estijos prezidentų susitikimą numatoma rengti Rygoje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius