Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 17

Baltimorė atidengs F.Zappą

Šį sekmadienį Baltimorėje bus iškilmingai atidengtas paminklas roko muzikos legendai Frankui Zappai. Gimtajam muzikanto miestui bronzinį biustą padovanojo Vilnius, kuriame paminklas F.Zappai stovi nuo 1996 metų.
Supakuotas medinėje dėžėje F.Zappa pasiruošęs ilgai kelionei į namo, į Baltimorę.
Vilniečių dovanotą F.Zappos biustą šį sekmadienį išvys Baltimorės gyventojai. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Toną sverianti skulptūra, kuri yra Vilniuje stovinčio biusto kopija, JAV pasiekė laivu dar rugpjūtį, pastatymą finansavo Baltimorės miesto valdžia. Anot vieno iš projekto sumanytojų, fotomenininko Sauliaus Paukščio, atidarymas bus iškilmingas.

„Tai bus oficiali ceremonija, kurioje dalyvaus Baltimorės ir Vilniaus merai, muzikanto našlė Gail Zappa, jo vaikai. Taip pat vyks jo sūnaus Dweezilo Zappos koncertas“, – sakė S.Paukštys.

Jis kartu su menotyrininku ir Vilniaus rotušės ceremonmeisteriu Sauliumi Pilinkumi prieš 15 metų subūrė Franko Zappos gerbėjų klubą, kuris ir inicijavo paminklo atsiradimą Vilniuje. Skulptūros portretininko Konstantino Bogdano ir architekto Valdo Ozarinsko sukurtas biustas skvere tarp Pylimo ir K.Kalinausko gatvių atidengta 1996 m. Mintis paminklo kopiją pastatyti Baltimorėje kilo 2007 metais.

Per 30 karjeros metų F.Zappa išgarsėjo kaip kompozitorius, gitaristas, dainininkas, kino režisierius ir satyrikas. Jis mirė 1993–aisiais nuo vėžio. Lietuvoje F.Zappa niekada nesilankė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius