Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 26

Bandydama gintis V.Baltraitienė atskleidė, kad skandalingą medžioklę surengė dar vienas verslo magnatas

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė žada kreiptis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją, „kad būtų išsklaidytos bet kokios abejonės dėl galimo interesų konflikto per oficialios Latvijos delegacijos vizitą Lietuvoje“.
Virginija Baltraitienė Liberalų sąjūdžio frakcijoje
Virginija Baltraitienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Ministerija derino oficialios Latvijos bei Lietuvos žemės ūkio ministerijų atstovų vakarienėje dalyvavusių asmenų sąrašus. Mano žiniomis, keli Lietuvos verslo atstovai buvo pakviesti Latvijos ministro iniciatyva, o vienas iš jų – Pranas Dailidė ir organizavo medžioklę“, – pranešime spaudai teigė V.Baltraitienė.

Ministrė nenurodė, kuo užsiima P.Dailidė. Tai greičiausiai vienas turtingiausių Lietuvos verslininkų, dirbantis žemės ūkio srityje. P.Dailidė yra žemės ūkio kooperatyvo „Lietuvos pienas” tarybos pirmininkas ir UAB „Dojus agro“ (buvusi „C.Olsen-Baltic“) valdybos pirmininkas. „Dojus agro“ yra didžiausia vakarietiškos žemės ūkio technikos tiekėja Lietuvoje.

Anot ministerijos, liepos pabaigoje neformali vakarienė vyko tradicinėje, įprastoje užsienio delegacijų priėmimo vietoje Panevėžio rajone Petriškių stumbryno svečių namuose, kur priėmimai rengti ir daugelio kitų šalių prezidentams, premjerams bei ministrams.

V.Baltraitienė BNS patvirtino su vyru Regimantu Baltraičiu dalyvavusi vakarienėje su medžiokle Panevėžio rajone Lietuvoje tąkart viešėjusio Latvijos žemės ūkio ministro Janio Duklavo garbei. Šiame renginyje stumbrynėje, be ministrų, dalyvavo Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius, Latvijos maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Maris Balodis, keli kiti šių įstaigų atstovai ir mėsos perdirbimo įmonės „Biovela Group“ vadovas Virginijus Kantauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius