Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 15

„Baroko duetas“ kviečia į muzikinę ir choreografinę kelionę

„Baroko duetas“, šiais metais įvairiuose Lietuvos miestuose pristatęs tris skirtingas baroko vokalinės muzikos programas, vėl kviečia klausytojus į puošnų, teatrališką, kontrastingų emocijų kupiną XVII amžiaus muzikos garsų pasaulį.
„Baroko duetas“ kviečia į kelionę per Baroką.
„Baroko duetas“ kviečia į kelionę per Baroką. / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Kelionės

Koncerte „Baroko kelionė“ dainininkės Saulė Šerytė ir Renata Dubinskaitė, akomponuojant pianistei Audrai Telksnytei, atliks arijas ir duetus iš Italijos, Prancūzijos, Anglijos ir Vokietijos barokinės muzikos lobyno. Šiame koncerte atsispindės ir chronologinė, ir geografinė baroko formų įvairovė. Tai kelionė nuo operos žanro pradininko C. Monteverdi kūrinių, pastoralinių itališkų melodijų iki virtuoziškų, ilgomis pagražinimų girliandomis išpuoštų A. Vivaldi arijų, kurias dažniausiai atlikdavo operos superžvaigždės – dainininkai-kastratai.

Muzikinį pasakojimą tęs Liudviko XIV-ojo, Prancūzijos Karaliaus-Saulės laikų dvaro muzika, kurią monopolizavo ekscentriškasis kompozitorius J.-B. Lully, sukūręs baletišką operos stilių.

Klausytojai bus kviečiami užsukti ir į istorinių perversmų kamuojamą Angliją, kur barokas prasideda nuo beveik liaudiškai paprastų, jausmingų J. Dowlando dainų ir pasiekia kulminaciją savituose H. Purcello kūriniuose, sukurtuose spektakliams, kadangi šioje puritoniškoje šalyje opera buvo uždrausta. Kelionę užbaigs du didieji vokiečiai, vėlyvojo baroko genijai – J. S. Bachas, kurio kantri tarnystė Dievui virto didingiausiu sakralinės muzikos lobynu, ir Anglijoje savo vietą atradęs temperamentingasis G. F. Händelis, sukūręs keliasdešimt aistromis kunkuliuojančių operų ir davęs pradžią oratorijos žanrui.

Dainininkių atliekamus kūrinius lydės baroko šokio žinovės Jūratės Širvytės-Rukštelės pasirodymai, o taip pat ir žaismingi pasakojimai apie daugialypę XVII amžiaus Europos muzikinę kultūrą, kompozitorius bei atliekamus kūrinius. Koncerte skambės ne tik garsiausi, žinomiausi baroko muzikos fragmentai, bet ir mažiau girdėti, Lietuvoje pirmą kartą atliekami kūriniai. Siekiant baroko vokalinės muzikos populiarinimo, įėjimas į šį koncertą yra nemokamas.

„Baroko kelionės“ koncertas Menų fakultete – ketvirtadienį, 18 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius