-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 31

Bažnyčios statybai krizė – ne kliūtis

Marijampolės valdžiai po beveik 10 metų trukusių paieškų pavyko surasti sklypą, kuriame galėtų būti pastatyta nauja katalikų bažnyčia. Tikimasi, kad projektas bus sukurtas per mėnesį, o bažnyčiai pastatyti teprireiks pusmečio.
Kryžius
Kryžius / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Nesutelpa į dvi bažnyčias

Naują bažnyčią tikintieji nori turėti šiauriniame miesto pakraštyje, Mokolų mikrorajone. Šioje vietoje maldos namus būtų patogu lankyti kelių mikrorajonų ir Šunskų seniūnijos gyventojams. Mat šiuo metu dvi Marijampolės bažnyčios yra centrinėje miesto dalyje ir į jas nukakti iš tolimesnių pakraščių senesniems žmonėms bei šeimoms su mažais vaikais gana sudėtinga. Šiuo metu šiaurės vakarinės miesto dalies ir priemiestinės Mokolų gyvenvietės tikintieji melstis renkasi į "Šaltinio" vidurinę mokyklą. Ten įrengta nedidelė maldos salė.

Skaičiuojama, kad vienoje bažnyčioje turėtų melstis apie 10 tūkst. parapijiečių. Šiuo metu Marijampolėje gyvena apie 47 tūkst. žmonių.

Paieškos užtruko

Pasak Vilkaviškio vyskupijos kurijos kanclerio Juozo Pečiukonio, mintis Marijampolėje pastatyti dar vieną katalikų bažnyčią kilo beveik vienu metu su užmojais Vilkaviškyje atstatyti per karą sugriautą Vilkaviškio katedrą, kuri jau šventė savo gyvavimo dešimtmetį.

„Prieš penketą metų, sulaukę beveik pusės tūkstančio tikinčiųjų prašymo, Marijampolės valdininkai trečiajai bažnyčiai buvo parinkę beveik 1,5 ha ploto žemės sklypą Mokolų kaime, ant gražaus kalnelio. Tačiau apsižiūrėta, kad šis žemės sklypas yra grąžintas savininkų palikuonims, o šie už sklypą paprašė beveik 1,5 mln. litų. Nei bažnyčia, nei savivaldybė tokių pinigų neturi, todėl reikėjo ieškoti kito valstybei priklausančio žemė sklypo“, – teigė Marijampolės meras Vidmantas Brazys.

Ant Šešupės kranto

Naujasis bažnyčios statybai parinktas žemės sklypas yra tarp Šešupės ir Mokolų gatvės. Marijampolės savivaldybės taryba jau pritarė šios teritorijos detaliojo plano rengimui. „Kai tik jis bus baigtas, mes užsakysim parengti bažnyčios statybos projektą. Esame sutarę, kad tai ilgai neužtruks – gal kokį mėnesį. O statyboms prireiks pusmečio“, – kalbėjo J.Pečiukonis.

Projekto rengėjams teks išspręsti ir gana nelengvą užduotį – pavasarinio polaidžio bei liūčių metu skveras, kuriame numatyta pastatyti bažnyčią, užliejamas Šešupės vandeniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius