-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 10 24

Be vizų į JAV – nuo antros lapkričio pusės

Lietuvos gyventojams be vizų į JAV bus galima vykti nuo antros lapkričio pusės, teigia Jungtinių valstijų vidaus saugumo departamento vadovas Michaelas Chertoffas.
Vizos
Vizos / „Photos.com“

Interviu Pietų Korėjos radijo stočiai KVS metu M.Chertoffas sakė, kad vizų atsisakymo programa septynioms naujosioms valstybėms pradės veikti ne anksčiau kaip lapkričio 15-ąją, tačiau dar iki prasidedant gruodžiui. Tikslią datą, nuo kada nebereikės vizų, jis pažadėjo įvardyti artimiausiu metu.

Praėjusią savaitę JAV prezidentas George W.Bushas pareiškė, kad į JAV vizų atsisakymo programą, kurioje šiuo metu dalyvauja 27 šalys, daugiausia – iš Vakarų Europos, taip pat bus įtrauktos Lietuva, Latvija, Estija, Vengrija, Čekija, Slovakija ir Pietų Korėja.

Be vizų į JAV galės vykti turizmo, verslo ar kitais asmeniniais tikslais vykstantys ir biometrinius pasus (išduotus po 2006 metų rugpjūčio 28 dienos) turintys Lietuvos piliečiai. Jie galės būti JAV ne ilgiau nei 90 dienų.

Į JAV vykstantys Lietuvos piliečiai, privalės naudotis Elektronine kelionių leidimo sistema.

Viena iš JAV nustatytų sąlygų beviziam režimui gauti yra reikalavimas, kad atmestų paraiškų vizai gauti kiekis neviršytų 10 proc. ribos. 2005 metais šis Lietuvos rodiklis buvo 40 proc., 2006 metais – 27,7 proc., tuo tarpu pernai Lietuvoje riba nebuvo peržengta. Tačiau ją viršijo užsienyje gyvenantys lietuviškų pasų savininkai, kurie taip pat gali prašyti JAV vizos.

Lietuva vienašališkai panaikino vizų režimą JAV piliečiams 1994 metais.

G.W.Bushas pabrėžė, kad minimos septynios šalys sutiko dalintis informacija apie saugumo grėsmes Jungtinėms Valstijoms ir taikyti savo piliečiams naują sistemą, pagal kurią norintieji vykti į JAV turi iš anksto užsiregistruoti internetu.

Kai kurie JAV įstatymų leidėjai nerimauja, kad atsisakius vizų, teroristams bus lengviau patekti į Jungtines Valstijas. Todėl visos į šią programą įtrauktos šalys sutiko imtis specialių priemonių, pirmiausia, piliečiams išduoti biometrinius pasus, kuriuos sunku suklastoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius