Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 20

Be žinios dingę ir nerasti jonaviečiai: artimieji tebegyvena nežinioje

Kartais šieno kupetoje rasti adatą yra lengviau, nei be žinios dingusį žmogų. „Tai – istorijos, kurios yra labai skaudžios tų žmonių artimiesiems, mat dažnai tai žmonės, turintys tam tikrų sveikatos sutrikimų“, – „Jonavos žinioms“ sakė Jonavos rajono policijos komisariato tyrėja Edita Jankauskienė.
Dingusiųjų paieška
Dingusiųjų paieška / Jonavoszinios.lt nuotr.

Išėjo iš namų ir negrįžo. Išvyko į užsienį. Paspruko iš globos namų. Nors per metus Jonavos policijoje pradedamas ne vienas tyrimas dėl dingusių žmonių, tačiau gana dažnai jų atomazga – su laiminga pabaiga.

Žmonės atsiranda – atsiranda užsienyje ir susisiekia su artimaisiais, patys sugrįžta į namus arba juos randa policijos pareigūnai. Kartais – pasiklydusius. Tiesa, kartais – ir negyvus.

Pasak E.Jankauskienės, šiuo metu yra ieškoma trijų žmonių, kurių pėdsakų rasti nepavyksta, o vieno iš jų daiktai rasti prie Neries upės, ant kranto.

Pasak E.Jankauskienės, šiuo metu yra ieškoma trijų žmonių, kurių pėdsakų rasti nepavyksta, o vieno iš jų daiktai rasti prie Neries upės, ant kranto.

Dingusiųjų paieška neapsiriboja tik Jonavos rajonu – informaciją apie dingusius žmones turi ir kitų rajonų policijos pareigūnai.

Ieškomas nuo 2012 metų

Jonavos policijos pareigūnams nepavyksta rasti nuo 2012 metų pavasario be žinios dingusio 73 metų Jono Česnakausko.

Dėl dingusio vyro kreipėsi jo duktė. 2012 metų kovo mėnesį vyras išėjo iš savo namų, esančių Mogenių kaime, ir negrįžo.

Jonavoszinios.lt nuotr./Jonas Česnakauskas
Jonavoszinios.lt nuotr./Jonas Česnakauskas

J.Česnakauskas iš namų išeidavo ir negrįždavo ne pirmą kartą, grįždavo arba būdavo surastas po maždaug šešių parų. Kartą vyras buvo nukeliavęs net iki Tauragės, o grįžęs negalėjo paaiškinti, kur buvo. Jonavietis turėjo sveikatos problemų.

„Ieškant J.Česnakausko buvo pasitelktos didelės Viešojo saugumo prie VRM pareigūnų pajėgos su tarnybiniais šunimis, buvo apžiūrėta apie 650 ha miško, tačiau dingęs asmuo nerastas“, – sakė E.Jankauskienė.

Daiktai rasti prie upės

Dar viena dingusio vyro istorija Jonavoje garsiai nuskambėjo pernai, prieš Kalėdas, o dingusio jauno vyro nuotrauka jonaviečiai aktyviai dalinosi socialiniuose tinkluose. Skelbimai apie dingusį 30 metų Algirdą Vorobjovą buvo iškabinti ir mieste.

Atsirado liudytojų, neva mačiusių jį einantį netoli miesto Varnutės tvenkinių. Į pagalbą buvo iškvieti Kauno priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos narai, tačiau jie, išžvalgę tvenkinį, vyro kūno nerado.

Vyras turėjo sveikatos problemų, sirgo depresija.

„Sausio pradžioje Kauno rajone, šalia Neries upės kranto rasti dingusio asmens asmeniniai daiktai su dokumentais. Tačiau A.Vorobjovas iki šiol nesurastas“, – sakė E.Jankauskienė.

Jonavoszinios.lt nuotr./Algirdas Vorobjovas
Jonavoszinios.lt nuotr./Algirdas Vorobjovas

Dingo grįždamas į namus

Dar vienas Jonavos rajono gyventojas ieškomas nuo šių metų balandžio 4 dienos. 50 metų Šveicarijos kaimo gyventojas Mindaugas Vedegys išėjo iš namų ir negrįžo.

Kaip pareigūnams sakė jo sesuo, brolis iš namų išėjo kovo pabaigoje.

„Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad kovo 29 dieną M.Vedegys iš namų išėjo pas savo pažįstamą asmenį Stašėnų kaime, ten vartojo alkoholinius gėrimus, o tos pačios dienos pavakaryje, tikslus laikas nenustatytas, vyras mišku išėjo, tačiau į namus negrįžo“, – sakė E.Jankauskienė. M.Vedegys nerastas iki šiol.

Paieškos – ir užsienyje

Pasak E.Jankauskienės, gana dažnai būna, jog dingę žmonės atsiranda kitoje šalyje.

„Išvyksta dirbti į užsienį ir nutraukia ryšius su artimaisiais. Vieni tai padaro sąmoningai, kiti pameta artimųjų kontaktus, arba neranda laiko susisiekti su artimaisiais. Dar kiti padaro nusikaltimus ir atlieka bausmę užsienio valstybėje, apie tai neinformuoja savo artimųjų“, – sakė pareigūnė.

Tačiau jei žmogus yra užsienyje, tyrėjams paprastai tai nustatyti pavyksta. Bendradarbiaujant su Lietuvos kriminalinės policijos Tarptautinių ryšių valdyba tokiems asmenims yra skelbiamos tarptautinės paieškos, o bendradarbiaujant su užsienio pareigūnais, žmonės surandami.

„Artimieji, išleisdami savo vaikus, vyrus ar kitus giminaičius į užsienį dažnai žino tik minimalią informaciją. Kartais žino tik šalį, į kurią išvyko artimas žmogus, nežino miesto, kuriame gyvens, darbo, kurį dirbs ir panašiai.

Domėtis reikia ir patiems – kur su kuo bei ko, kokį darbą dirbs, kur gyvens, pas ką važiuoja, kas organizuoja vykimą į užsienio valstybę. Būna, kad į policiją dėl dingusio artimojo kreipiasi žmogus, kurio suteikiama informacija yra nulinė. Pavyzdžiui, „mano vyras išvyko dirbti į Vokietiją, telefono jo nežinau, kokiame mieste dirba, nežinau“, – pasakojo E.Jankauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius