Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 04

Bedarbių skaičių augino absolventai

Liepą į Klaipėdos darbo biržą kreipėsi daugiau naujų bedarbių nei birželį.
 Į Klaipėdos darbo biržą kreipėsi daugiau naujų bedarbių.
Į Klaipėdos darbo biržą kreipėsi daugiau naujų bedarbių. / G.Kubiliūtės/15min.lt nuotr.

Praėjusio mėnesio duomenys sustabdė kelis mėnesius vyravusią optimistinę tendenciją – naujų bedarbių skaičiaus mažėjimą.

Skaičiuojama, kad per liepą į Klaipėdos darbo biržą kreipėsi 1990 naujų bedarbių – beveik šimtu daugiau nei praėjusį mėnesį. Šiuo metu Klaipėdos regione yra 22 353 bedarbiai.

Anot Klaipėdos darbo biržos direktoriaus pavaduotojo Virginijaus Andriušio, liepą registruotis suskubo tik ką diplomus gavę jauni žmonės. Universitetų ir kolegijų absolventai sudarė žymią dalį naujų bedarbių – į jų gretas stojo 570 jaunuolių. Dažniausiai darbo ieško klaipėdiečiai, dirbę pramonės įmonėse, transporto sektoriuje ir statybose.

Vis tik, anot V.Andriušio, yra ir optimistinių žinių: atsiranda daugiau laisvų darbo vietų pasiūlymų. Nors dauguma jų – tik sezonui, tačiau tai galimybė bent kuriam laikui užsitikrinti pragyvenimo šaltinį. „Darbdaviai ėmė aktyviai naudotis galimybėmis įdarbinti jaunus žmones ir gauti finansavimą jų darbo vietoms užtikrinti“, – sakė V.Andriušis.

Kita vertus, baiminamasi, kad pasibaigus sezonui gali dar labiau išaugti bedarbių skaičius. Jau dabar jis Klaipėdoje siekia per 13 proc. „Žinoma, tokio šuolio, kaip prieš porą metų jau nebus. Nuo liepos 15-osios pradėjom įgyvendinti kelias naujas programas. Tikimės, kad jos padės greičiau sugrįžti į darbo rinką“, – „15min“ sakė V.Andriušis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius