Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 28

„Bega“: architektai stengėsi padaryti burbulus

Vilniaus apygardos administracinis teismas pirmadienį nutraukė bylą, kurioje Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos skundė Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos 2008 m. vasarį patvirtintą Nemuno g. 2 detalųjį planą.
„Bega“
„Bega“ / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.

Žemės sklypu Nemuno g. 2 naudojasi Klaipėdos jūrų krovinių kompanija “Bega”.

Prieštaravimus patvirtintam detaliajam planui reiškė Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos skyriaus atstovai, skundais kreipęsi į Klaipėdos apskrities viršininko administraciją ir kitas valstybės institucijas. Paaiškėjo, kad dalis uostamiesčio architektų tiesiogiai vykdo nekilnojamojo turto (NT) vystytojų užsakymus. Nekilnojamojo turto bumo metu NT vystytojai siekė pasipelnyti ir įsigijo nekilnojamąjį turtą uosto sanitarinėje apsaugos zonoje bei uosto rezervinėje teritorijoje, planuodami statyti gyvenamuosius ir komercinės paskirties statinius, nesusijusius su uosto veikla. Pasinaudodami Architektų sąjungos ekspertų tarybos vardu architektai bandė daryti spaudimą ir Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai (VTPSI) prie Aplinkos ministerijos, kuri 2008-10-28 su skundu kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą, prašydama panaikinti Nemuno g. 2 detalųjį planą.

Objektyviai ir visapusiškai ištyręs byloje esančius įrodymus teismas bylą nutraukė.

Kompanijos “Bega” technikos ir technologijų direktorius Laimonas Rimkus pastebėjo, kad uostamiesčio architektai iš pat pradžių stengėsi padaryti savotišką burbulą, skųsdami dėl formalių procedūrinių dalykų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius