-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 18

Besitęsianti žiema džiugina ir pramogautojus, ir prekybininkus

Pastaraisiais metais uostamiesčio sniegu nelepinusi žiema šiemet gerokai užsibuvo, dovanodama džiaugsmo ir pramogautojams, ir prekeiviams, pardavusiems sandėliuose užsigulėjusias rogučių ir slidžių atsargas.
Kalvas Pikteikiuose savaitgaliais užima pramogautojai.
Kalvas Pikteikiuose savaitgaliais užima pramogautojai. / A.Kripaitės nuotr.

„Žiema puiki, bet sniego galėtų būti dar daugiau“, – sakė klaipėdietis Vaclovas, jau ketvirtą kartą šiais metais išsiruošęs paslidinėti po Pikteikių kalvas.

Šeštadienį Klaipėdos rajone, netoli Vėžaičių miestelio, esančios kalvos buvo nugultos slidžių bei rogučių mėgėjų. Minijos slėnyje pusnyse siautė ir keturratininkai. Dauguma pramogautojų – klaipėdiečiai. „Daugiau Vakarų Lietuvoje neturime kur paslidinėti, tik čia, Pikteikiuose“, – teigė Vaclovas. Kalvose prie Minijos upės įrengtas ir vienintelis keltuvas, keliantis slidininkus į viršūnę. 

Anot kalnų slidinėjimo klubo „Želsva“, administruojančio slidinėjimo trasą Pikteikiuose, nario Arūno Antanaičio, susidomėjusiųjų žiemos sporto šakomis akivaizdžiai padaugėjo.
„Mūsų klubas nėra pelno siekiantis, tai laisvanoriška draugija, iš savo lėšų pasistačiusi keltuvą. Narių skaičius yra ribotas. Tačiau atsitinka ir taip, kad atvažiuoja tiek žmonių, jog pritrūksta kablių keltuvui“, – pasakojo jis.

A.Antanaitis pripažino, kad konkuruoti su Latvijos kalvomis dar pernelyg anksti. „Tam reikėtų didelių investicijų. Verslininkai, skaičiuojantys, kada tai atsipirks, ko gero nesiryžtų čia investuoti“, – teigė pašnekovas. Ši žiema beveik po dvejų metų pertraukos pažėrė tiek sniego, kad vėl buvo galima išsitraukti slides iš rūsio po ilgokos pertraukos.

Masina pramogos

Gargždų turizmo centro direktorė Daiva Buivydienė teigė sulaukianti vis daugiau klausimų, kur būtų galima paslidinėti, nusivežti vaikus pačiuožinėti rogutėmis. „Sulaukiame ir pasiteiravimų, kur būtų galima išsinuomoti slides ar net kur pasivėžinti arkliais per ledą. Tačiau nelabai ką turime pasiūlyti“, – apgailestavo ji. Laimei, Klaipėdos rajono savivaldybė žiemiškų pramogų ištroškusiems gargždiškiams miestelio centre įrengė čiuožyklą. 

Bendrovės „Xpro grupė“ atstovė Marija Miežanskienė neslėpė, kad šią žiemą susidomėjimas snieglentėmis, specialiais batais bei apranga – akivaizdžiai išaugęs. „Gaminius teko užsakyti jau tris kartus“, – sakė ji. Tačiau dauguma žiemos sporto mėgėjų iš Klaipėdos prioritetą teikia Latvijos kalvoms. „Yra tam tikra kategorija žmonių, kuriems net sunkmetis neturi didelės įtakos renkantis aktyvias pramogas: jie vis tiek tam randa laiko ir pinigų“, – teigė pašnekovė. 

Rogučių nebeliko

Bendrovės „Maxima LT“ atstovės spaudai Renatos Saulytės teigimu, žiemos inventorių šluoti iš lentynų pirkėjai pradėjo vos tik atšalus. „Žiemos prekes skirstome į dvi kategorijas: buitines ir skirtas pramogoms. Pirmiausia suintensyvėjo pirmųjų pirkimas: pirko šalčiui tinkančius skysčius mašinoms, akumuliatorius, sniego kastuvus. Pasnigus, maždaug nuo gruodžio vidurio, užplūdo rogučių ir pačiūžų pirkėjai. Ypač intensyviai šias prekes žmonės pirko tarpušvenčiu – galbūt dėl to, kad nemaža dalis atostogavo, be to, ir oro sąlygos žiemos pramogoms buvo beveik idealios“, – sakė „Maxima LT“ atstovė.

Pasak pašnekovės, iki šiol daugiausia parduota rogučių, kurių kainos svyruoja nuo 29 iki 300 litų. Šią žiemą „Maxima LT“ priklausančiose parduotuvėse jų parduota apie 7600 vienetų. „Pačiūžos nėra masinis produktas, tačiau ir jas pirko gerai“, – sakė R.Saulytė. Verslininkus ypač nustebino ledo ritulio lazdų paklausa.

„Lyginant su 2008 ir 2009 metų žiemomis ši – pati geriausia“, – sakė „Norfos“ prekybos tinklo atstovas Darius Ryliškis. Kaip ir kituose prekybos centruose, „Norfos“ parduotuvėse šiemet daugiausia parduota rogių. „Pas mus jos kainuoja 40–85 Lt. Pirmiausia dingsta pigiausios, bet gerai perkamos visos“, – sakė „Norfos“ prekybos tinklo atstovas.

„Nors žiemos sezonas dar tik įpusėjo, čiuožtukų, snieglenčių, rogių ir kitų žiemos sporto prekių jau pardavėme dvigubai daugiau nei pernai per visą sezoną“, – teigė „IKI“ tinklo atstovas Valdas Lopata. 

„Rimi“ parduotuvėse jau baigiama išparduoti visas rogutes. Vien per pirmas sausio mėnesio 10 dienų rogučių buvo parduota dvigubai daugiau nei per visą gruodžio mėnesį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius