Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 02

Betoninį Kauno monstrą paslėps reklamos

Verslininkų idėjai „Respublikos“ viešbučio griaučius Europos čempionato metu paslėpti medžiaga, ant kurios būtų nupieštas milžiniškas krepšinio kamuolys, regis, nebus lemta išsipildyti.
„Respublikos“ viešbučio teritoriją juosiančią tvorą padengė padengs sausainių reklama.
„Respublikos“ viešbučio teritoriją juosiančią tvorą padengė padengs sausainių reklama. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nei miesto valdžiai, nei verslininkams ilgokai nerandant būdo, kaip nuo užsieniečių akių paslėpti Kauno gėda pramintą viešbutį, buvo iškilusi grėsmė, jog rugsėjį į „Žalgirio“ areną nukreiptus visos Europos žvilgsnius būtų trikdęs Nemuno salos kaimynystėje įsitaisęs betoninis monstras.

Idėją, kaip išgelbėti Kauno įvaizdį, pateikė verslininkui Visvaldui Matijošaičiui priklausantis koncernas „Viči“ bei bankas „DnBNord“. Šios kompanijos pasiūlė savo lėšomis uždengti viešbutį medžiaga su didžiuliu krepšinio kamuoliu.

Užsiprašė per daug

Nors šią idėją itin palankiai įvertino Kauno valdžia, tarp „Viči“ ir „DnBNord“ atstovų bei „Respublikos“ viešbučio savininkų prasidėjusios derybos užstrigo.

„Mes buvome pasiruošę tai padaryti, bet kol kas nerandame bendros kalbos su savininku“, – patikino V.Matijošaitis.

Kalbama, jog apleisto viešbučio savininko Gintaro Kviliūno už teisę uždengti pastatą užsiprašyta suma „DnBNord“ vadovams pasirodė per didelė – neva banko valdyba nusprendė neinvestuoti į šį projektą. Pats G.Kviliūnas, paklaustas apie nutrūkusių derybų priežastis, nesileido į kalbas.

„Mes esame pasirašę sutartį su „Katos studija“ ir jiems esame perdavę visas teises. Už viską atsako jie, tad jums reikėtų kalbėtis su jais“, – pareiškė bendrovių, kurioms priklauso apleistas viešbutis, vadovas.

Pardavinėja reklaminius plotus

Bendrovės „Katos studija“ direktoriaus Andriaus Bagdono teigimu, ant viso pastatų komplekso yra numatytos penkios plokštumos, kurios Europos krepšinio čempionato metu taps reklaminiais plotais.

„Su galimais užsakovais vyksta derybos. Su kai kuriais pasirašyti ketinimų protokolai. Kai ant sutarčių bus parašai, tada galėsiu kažką konkrečiau pasakyti“, – teigė A.Bagdonas.

Europos krepšinio čempionato organizatorių teigimu, tiek „Žalgirio“ arenoje, tiek ir jos prieigose galės būti tik oficialių rėmėjų simbolika. „Viči“ ar „DnBNord“ logotipai, kuriuos buvo planuojama nupiešti ant medžiagos su milžinišku krepšinio kamuoliu, minėtų reikalavimų nebūtų pažeidę – V.Matijošaičio valdoma įmonių grupė yra oficiali čempionato, o skandinaviško kapitalo bankas – Lietuvos krepšinio rinktinės rėmėjas.

Ar ant „Respublikos“ viešbučio patalpintos kitų kompanijų reklamos nesikirs su čempionato rengėjų įsipareigojimais, „Katos studijos“ vadovas atsakyti negalėjo.

„Mes kažkokių įsipareigojimų ar sutarčių su jais (Europos čempionato organizatoriais – red. past.) neturime. Aš nežinau, ar čempionato rengėjai galėtų privačiam verslui kelti kažkokias sąlygas. Juo labiau kad čia yra privati teritorija. Į mus dėl to kol kas niekas nesikreipė“, – kalbėjo A.Bagdonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius