-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 07 23

Beveik pusė šalies gyventojų laimėję milijoną paliktų savo darbus

Specialistų paieškos portalas cvmarket.lt atliko tyrimą, kurio metu paaiškėjo, kad beveik pusė Lietuvos gyventojų (45 proc.), loterijoje laimėję milijoną, nedvejodami paliktų savo dabartines darbovietes. Ir tik 21 proc. tyrime dalyvavusių respondentų teigė, jog savo darbų tikrai nemestų net ir netikėtai praturtėję.
„Powerball“ loterija
Loterija / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Loterija Darbas

Pasak cvmarket.lt atstovės Raimondos Tatarėlytės, tokie rezultatai rodo, kad lietuviai darbą dažniausiai renkasi dėl būtinybės gauti atlyginimą, o ne dėl patinkančio darbo pobūdžio.

„Neseniai mūsų atlikta kita apklausa parodė, kad lietuviai dėl gero uždarbio visų pirma galėtų susitaikyti su nuobodžiu darbu. Todėl suprantama, kad jei finansinis motyvas būtų nesvarbus, vietoj esamo darbo jie tiesiog užsiimtų kuo nors kitu.“, – aiškino darbo rinkos specialistė.

Anot jos, kitos priežastys, lemiančios didelį žmonių norą palikti darbovietę, jei tik būtų pinigų, gali būti siejamos su per dideliu darbo krūviu bei įtempta atmosfera kolektyve.

Tuo tarpu „Swedbank“ asmeninių finansų instituto vadovė Odeta Bložienė sako, kad iš laimėto milijono galima būtų gyventi ir 20 metų, jei tik tenkintų gyvenimo kokybė su vidutinėmis pajamomis, tačiau praktika rodo, kad loterijose laimėti pinigai tirpsta kur kas greičiau.

„Dažniausiai dideles sumas laimi mažas pajamas gaunantys asmenys, o jų patirtis bei žinios nėra pakankamos tokiai sumai suvaldyti – pavyzdžiui, atidėti ateičiai, kurti savo verslą ar panašiai. Dažnai tai momentinis pagerėjimas palydimas naujų ir senų draugų, didelių vaišių, naujų automobilių ir lengvo pinigų leidimo“, – aiškino finansų ekspertė.

Tam pritarė ir Raimonda Tatarėlytė, kurios manymu, išlaikyti didelius pinigus yra itin sudėtinga, todėl apie pastovias pajamas reikėtų pagalvoti net ir staiga praturtėjus.

„Dažnas pasvajoja, kaip gera būti turtingu, įžymiu ir versliu. O užklupusi netikėta finansinė sėkmė neretai susuka galvas – taip per palyginti trumpą laiką galima iššvaistyti net ir dideles pinigų sumas“, – tikino R. Tatarėlytė.

O. Bložienė taip pat patikino, kad Lietuvoje didžioji dalis gyventojų neturi jokių santaupų juodai dienai, vos keli procentai galėtų išgyventi 6 mėnesius netekę savo pajamų.

„Žmonės nenori taupyti, nes tai yra ilgalaikis procesas ir čia labai svarbus išsiugdytas įprotis atidėti dalį savo pajamų ateičiai kiekvieną mėnesį. Reikia nepamiršti jog poreikiai visuomet bus didesni už galimybes todėl kiekvienas turime išmokti juos suvaldyti ir galvoti ne tik apie šią dieną, bet ir ateitį“, – patarė „Swedbank“ asmeninių finansų instituto vadovė.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius