Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 23

Bibliotekoje – neįprastos kaukės

Kauno apskrities viešąją biblioteką papuošė keliolika skirtingų menininkų sukurtų kaukių. Jos į lankytojus nuo sienų žvelgs iki vasario 12 dienos.
arodoje galima pamatyti šiuo metu Varšuvoje kuriančio S.Eidrigevičiaus bei keleto kitų autorių kaukes.
arodoje galima pamatyti šiuo metu Varšuvoje kuriančio S.Eidrigevičiaus bei keleto kitų autorių kaukes. / Bibliotekos nuotr.

Parodoje „Menininkai apie kaukes“ savo darbus, sukurtus iš įvairių medžiagų, pristato Varšuvoje (Lenkija) kuriantis menininkas Stasys Eidrigevičius, taip pat vilniečiai Artūras Aliukas, Sigitas Staniūnas, Vilmantas Marcinkevičius, kauniečiai Robertas Antinis ir Saulius Kuizinas bei Niujorke (JAV) dirbantis Rimvydas Bartkus.

„Kaukės yra unikalūs ir daugiaprasmiai kūriniai, kurie slepia ar kažką įkūnija, imituoja. Kaukė – tai veidas, o veidas – tai kaukė“, – teigia vienas iš parodos dalyvių, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas S.Eidrigevičius.

Kaukes kuriantis menininkas neslepia jose dažnai atkartojantis pažįstamų ar atsitiktinai sutiktų žmonių veidus, figūras, judesius.

Prieš porą metų kaukių parodą organizavęs skulptorius S.Kuizinas sako visada prisimenantis, kad kaukės – svarbi įvairių tautų kultūros dalis.

„Kaukė ypač sureikšminama per didžiąsias šventes: karnavalus, Užgavėnes, kurių metu kaukėmis užsidangstę žmonės žaidžia ritualinius žaidimus – varo žiemą, vaiko piktąsias dvasias ir panašiai“, – pasakojo menininkas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius